- Vi har stabilt behov for støttekontakter, sier daglig leder Kjetil Krøvel ved Tilrettelagt fritid i kulturenheten i kommunen. De annonserer nå etter flere som ønsker jobben.

- Vi har ganske mange yngre studenter som ønsker å være støttekontakter, og det er kjempebra, men vi ønsker oss flere eldre, gjerne pensjonister. Ofte når det er snakk om en voksen bruker, ønsker vedkommende seg noen som er litt på egen alder, forklarer Trøvel.

- Det handler om å møte hverandre på lik fot.

- Et medmenneske

En støttekontakt er en person som får betalt av kommunen for å hjelpe et annet menneske til å ha et sosialt liv og en meningsfull fritid. Brukeren kan være en person med funksjonsvansker knyttet til for eksempel psykiatri eller fysiske nedsettelser.

- Hvem passer til å være støttekontakt?

- Alle mulige mennesker. Ofte handler det om å bli med på en type aktivtet som man blir enige om seg i mellom. Det handler om å være en venn og en støtte for et annet menneske, sier Krøvel.

Trenger flere menn

Trondheim kommune har en realtivt stabil gruppe på omtrent 400 støttekontakter. De siste fem seks årene har det skjedde en endring i måten man jobber opp mot brukerne på, slik at stadig flere får gruppeaktiviteter som passer for dem. Likevel er det mange brukere som ikke kan delta i grupper, og særlig for dem er tilbudet om støttekontakt viktig.

- En støttekontakt jobber som oftest tre timer i uka, det kan gjerne utgjøre én kveld. Lønna ligger på omtrent 155 kroner i timen, sier Krøvel.

- Det er godt voksne og menn vi har størst mangel på.