Neste uke er det høstferie i Trøndelag og mange setter seg på flyet mot varmere strøk.

En ringerunde til reiseselskapene i Trondheim viser at folk har vært tidlig ute med å bestille.

- Fra Værnes har vi hengt utsolgtskiltet på døren for en stund tilbake. Høstferien er en uke som bestilles i god tid og det ble den av trønderne også i år, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås hos Startour til adressa.no

Hun forteller at Mallorca, Kreta og Kypros er de mest populære destinasjonene.

- Det ble utsolgt for flere uker siden. Uavhengig av en god sommer, så ønsker folk å ha et avbrekk på høsten før den verste mørketiden kommer, beskriver Irgens Ertsås.

- Enveis til Rhodos

Informasjonssjef Helen Begby i Apollo kan fortelle om det samme.

- Jeg vil si det er fullt. Det er ledig på én vei til Rhodos, men det er kanskje ikke noe å ta med familien på, innrømmer Begby.

Hun forteller at trønderne er spesielt glad i greske øyer på denne tiden.

- Rhodos og Kreta er populært fordi de ligger langt sør. Der er det veldig godt og varmt i vannet med behagelig sommertemperatur. Det er det mange som vil ha.

Ving stiller seg i rekken av reiseselskaper som er tom for charterturer fra Værnes. Via Tours i Trondheim er også skrapt for charterturer.

- Det er alltids mulig å bestille seg en fin reise, men det er utsolgt for charterturer, sier reisekonsulent Øyvind Rusten.

Fremdeles mulig å få seg en sydentur

Selv om det er vanskelig å bestille seg en pakketur fra Trondheim i disse dager, så finnes det fremdeles muligheter.

- Om man reiser fra Oslo er det mye å velge mellom ennå, fastslår Rusten.

Den samme beskjeden får adressa.no fra Startour og Apollo.

- Det finnes fremdeles muligheter for de som vil til varmere strøk. Da gjelder det å være fleksibel på avreiseflyplass eller dato. Har man mulighet til å reise litt før, eller litt etter, så er det absolutt mulig å sikre seg en uke eller to i solen, beskriver Kirsti Irgens Ertsås hos Startour.

I tillegg til dette er det selvsagt mulig å bestille flybilletter og hotell på egenhånd.

Populært med norgesferie

7 av 10 nordmenn planlegger en ferie- eller fritidsreise i høst, viser en ny undersøkelse som NHO Reiseliv har fått utført.

Hele 51 prosent av de som har reiseplaner, skal reise i Norge. Dette er seks prosent mer enn i fjorårets undersøkelse.

Til tross for at trønderne viser tydelig interesse for charterturer, viser den ferske undersøkelsen at færre nordmenn velger utenlandsturer.

– På 60-tallet reiste vi i Norge fordi det var billigst. Nå har vi økt kjøpekraft og kan velge Norge fordi vi har lyst. Kombinerer du overnatting på et hotell med enklere overnatting på en campingplass, turisthytte eller i telt, så kan ferie i Norge konkurrere også økonomisk, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv i en pressemelding.