For at gågata skal bli fortest mulig ferdig arbeides også noen helger, men arbeidet skal ikke starte før klokken elleve om formiddagen. Foto: Pål Solberg

- Det er forferdelig irriterende. Vi ble vekket klokken åtte om søndag morgen av maskinene som skjærer stein, sier Fredrik Lian.

- Det bråker noe voldsomt av dem, legger han til.

Lian overnattet hos kjæresten sin som bor i Thomas Angells gate.

- Det kan ikke være vanlig praksis å begynne arbeidet så tidlig på en søndag, undrer han, og synes det er å ta lite hensyn til beboerne i området.

Ny gågate

I Thomas Angells opparbeides det en ny gågata som en forlengelse av gågata i Nordre. Gata får ny brostein, og det legges inn vannbåret varme for snøsmelting. Også vann- og avløpsledninger blir fornyet. Gågata skal etter planen stå ferdig våren 2015.

Det er entreprenørselskapet Søbstad som jobber på oppdrag fra kommunen. Faglig leder i selskapet henviser videre til kommunen.

Kai-Arne Riersen, avdelingsleder for vei i Trondheim kommune, sier at arbeidet ikke skal starte før klokken elleve om formiddagen. Han har ikke kjennskap til at arbeidet har startet tidligere enn det når han blir kontaktet av adressa.no.

- For at arbeidet skal gå minst mulig utover næringslivet i gata, har vi økt arbeidsmengden for å få gata raskest mulig ferdig.

- Litt bråk må det bli

Det innebærer at de ser seg nødt til å arbeide noen helger.

- Litt bråk må det bli. Det beklager vi, men sånn er det. Vi forsøker å ta mest mulig hensyn til alle som blir berørt av veiarbeidet, sier Riersen.

Han sier at de vil ta opp arbeidstidspunktene på neste byggemøtet.