Nødetatene rykket kort tid etter klokken 02.30 natt til lørdag ut til Skansegata i Trondheim etter melding om kraftig røykutvikling.

- Det er brann i en fire etasjer høy boligblokk. Den er lokalisert til takkonstruksjonen, og brannvesenet prøver å få kontroll. Ifølge dem er det fare for at hele takkonstruksjonen går tapt, sa innsatsleder Geir Hilmarsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no da det fortsatt brant som verst.

Rundt klokken 05 melder brannvesenet på stedet at de har kontroll, men at det fortsatt foregår etterslukking og riving. 16 personer er kjørt til Royal Garden, mens to ble fraktet i ambulanse til St. Olavs Hospital.

VIDEO: - Vinket til oss for å få hjelp

- Vi har slukket brannen, men har brannvakt på stedet med mannskapsbil og lift. Det er uvisst hvor stor faren for at taket raser er. Vi har sperret av området, sier brannmester Fred Mælen.

Det vil være vakthold på stedet frem til kriminalteknikere skal undersøke stedet. Arnestedet er ikke funnet, og politiet vet ikke hva brannårsaken er.

Ut gjennom vinduet

Mens slukkingsarbeidet pågikk, veltet det røyk ut fra taket, noe som medførte at deler av Bakklandet, Møllenberg og Pappenheim ble røyklagt.

I starten fryktet brannvesenet spredning, og beboere i de to nærmeste bygningene ble vekket slik at politiet kunne foreta rask evakuering. Loftetasjen og taket har store brannskader, mens flere andre leiligheter har fått vannskader.

BILDESERIE: Slik så det ut på brannstedet

To personer, en mann og en kvinne, befant seg i loftsleiligheten hvor det veltet svart røyk ut fra.

- Da vi kom fram, var det to personer som vinket for å få hjelp. Første prioritet var å få dem ned, og deretter var det søk og slukking av brann. Etter hvert fant vi enda en person som kom seg ut og som er i god form, sier brigadeleder Roald Øye i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

De to som befant seg i loftsleiligheten fikk umiddelbart hjelp fra helsepersonell.

- Det luktet røyk

Den siste beboeren kom seg ut klokken 03.35.

- Det luktet røyk, men jeg kunne ikke se den, sier mannen som ønsker å være anonym til adressa.no.

21 personer fra brannvesenet jobbet på stedet, mens enheter fra Malvik ble innkalt for å være i beredskap i Trondheim.

Meldingen gikk ut på kraftig røykutvikling. Da politi og brannvesen kom til stedet, fant de en leilighet i brann. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brannmannskapene tok seg opp til taket fra begge sider av bygården for å få slukket brannen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Man fryktet at takkonstruksjonen ville rase. Brannvesenet har lørdag vakthold på stedet. Foto: Joakim Slettebak Wangen