Tykk røyk la seg over Vestlia borettslag etter at brannen var slukket. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Politiet fikk klokken 02 melding om brann i skitrekket i Vestlia mellom Steinan og Nardo. Flere enheter fra brannvesenet rykket ut til stedet, hvor en bygning nederst i bakken sto i full fyr.

- Vi fikk melding om brann i huset til skitrekket. Det foregår slukking nå, og etterpå skal vi søke gjennom stedet, sa brannvesenets brigadeleder Roald Øye mens det fortsatt brant natt til fredag.

Politiet har ingen indikasjoner på at det befant seg folk i bygningen som ligger i enden av Edgar B. Schieldrops veg.

Høye smell

Klokken 03.28 var brannen slukket og bygningen så å si nedbrent.  Tykk røyk hadde lagt seg over Vestlia borettslag og nærliggende boliger.

Da det brant som verst, kunne man høre flere høye smell.

Hør de kraftige eksplosjonene i videoen øverst i saken.

- Det har brent godt og vært kraftig røykutvilkling. Vi har fått mange telefoner fra beboere som har hørt høye smell og vært plaget med det, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge Roald Øye kan det dreie seg om gassflasker eller spraybokser som har eksplodert. Brigadelederen sier at det ikke var fare for spredning til andre bygninger.

Synlig fra avstand

I tillegg til brannvesenet, rykket politiet ut til stedet. En hundepatrulje gjorde søk i området.

- Det er undersøkelser vi gjør for å skaffe oss et best mulig bilde av situasjonen. Vi vil undersøke hva brannårsaken er, sier Lægdheim.

Den grå røyken var godt synlig fra avstand, og flere la i løpet av natten merke til brannen.

- Ingen god følelse

- Jeg satt i taxi på vei hjem fra Samfundet, og la merke til at vi skulle i akkurat samme retning som brannvesenet som kjørte utrykning. Det ga ingen god følelse, sier Eivind Rindal.

Han ble ekstra oppmerksom da han så den kraftige røyktuviklingen i det samme området natt til fredag. Rindal jobber som kirketjener i Hoeggen kirke, hvor politiet mistenkte ildspåsettelse etter en brann for én måned siden.

- Jeg håper de gjør funn som helt tydelig peker på brannårsaken.

Politiet har ikke sagt at de mistenker at brannen i Vestlia er påsatt. Operasjonsleder Lægdheim sier at årsaken til brannen i Vestlia ikke er kjent.

Politiet fikk flere telefoner om eksplosjoner fra stedet. Brannårsaken var fredag morgen ikke kjent. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Flere enheter fra brannvesenet rykket ut til brannen i Vestlia natt til fredag. Foto: Joakim Slettebak Wangen