Kvinnen er nå i Oslo der to etterforskere fra Trondheim møtte henne klokken 11.40 i dag, bekrefter etterforskningsleder i saken John Ola Volden til adressa.no.

- Vi er kjempelettet og glade over å ha funnet henne i live, sier Volden.

Fikk tips

Etterforskningslederen sier politiet fikk tips om at hun kunne være i Oslo i går kveld. To etterforskere fra Trondheim ble umiddelbart sendt nedover for å følge opp sporet.

- De møtte henne klokken 11.40 i dag og har tatt hånd om henne. Vi har fortsatt ikke fått snakket med henne, sier Volden.

Forsvant etter nachspiel

Kvinnen ble meldt savnet etter en bytur sammen med en annen rumensk kvinne natt til 1. november. De to dro sammen på et nachspiel i Østbyen, men hva som skjedde etterpå har vært uklart. Mens venninnen i midten av tjueårene reiste hjem sent på natten dro kvinnen trolig tilbake til Midtbyen. Hva som siden skjedde er fortsatt et mysterium.

Stor etterforskning

Politiet har brukt store ressurser og mange politietterforskere har jobbet med å kartlegge kvinnens bevegelser. Politiet vet fortsatt ikke hva som er skjedd med henne og hvorfor hun så brått forlot Trondheim.

- Vi skal ha en samtale med henne så fort som mulig. Hun snakker bare rumensk, så nå tar vi henne med til en politistasjon der vi vil skaffe tolk, sier Volden.

Skal kartlegge hva som skjedde

Han sier politiet ønsker å kartlegge hva som er skjedd.

- Vi vil forsøke å kartlegge omstendighetene rundt dette. Hva som egentlig er skjedd og hvor hun har oppholdt seg. Det er også et spørsmål om hun dro frivillig, sier Volden.

Kvinnens id-kort og telefon ble blant annet etterlatt i Trondheim.

- Det virker merkelig, men vi vet ikke mer. Jeg venter egentlig på tilbakemelding fra dem som er i Oslo nå, sier Volden.