To etterforskere fra Sentrum politistasjon i Trondheim møtte den rumenske kvinnen i Oslo i formiddag. I etterkant av dette ble to menn i 20-årene pågrepet i Oslo. De befant seg i en leilighet som 31-åringen påviste til politiet, opplyser politiadvokat Hans Vang.

- De to mennene er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til det, sier Vang.

- Hva er grunnlaget for at dere siktet disse mennene?

- Forklaringen til fornærmede, hennes utpekelse av stedet hvor hun skal ha blitt holdt samt funn i leiligheten som indikerer at hun har vært der, sier Vang.

Vil frakte siktede til Trondheim

Mennene, som ennå ikke har fått oppnevnt forsvarere, blir trolig fraktet til Trondheim i kveld eller i morgen. Politiet vil avhøre dem her.

- Har disse mennene noen tilknytning til Trondheim?

- Det vet jeg ikke per nå, sier Vang.

Han kan ennå ikke svare på om det kan bli aktuelt å fremstille mennene for varetektsfengsling.

Politiet har kun hatt en samtale med 31-åringen umiddelbart etter at hun ble funnet. Noe formelt avhørt er ennå ikke gjennomført. Politiet tar sikte på å fly henne til Trondheim i løpet av kvelden, og deretter gjennomføre et avhør - om 31-åringen ønsker dette. Etterforskerne er avhengig av tolk for å kunne snakke med kvinnen.

Vurderer siktelsen mot Østbyen-mann

Firebarnsmoren var sammen med sin venninne på en fest i Østbyen natt til 1. november. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i boligen. Huseieren derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen ble etter dette siktet for falsk forklaring. Politiet har imidlertid den siste uken rettet etterforskningen mot Munkegata og Trondheim sentrum etter at et vitne mente å ha sett kvinnen der natt til 1. november i 04.30-tiden.

- Hva skjer med siktelsen mot denne huseieren nå?

- Det vil jeg vurdere på nytt straks vi har fått et avhør av fornærmede, sier Vang.

Politiet håper i dette avhøret å få svar på hvorfor firebarnsmoren så brått forlot Trondheim.

To menn er siktet etter at den savnede rumenske kvinnen kom til rette i dag. Politiet vil frakte dem til Trondheim for avhør, opplyser politiadvokat Hans Vang. Foto: Alexander Killingberg, Adresseavisen