Det opplyser politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Om noen eventuelt skal fremstilles for varetektsfengsling blir først avgjort etter at den fornærmede kvinnen og de to siktede er avhørt, sier Vang.

Fornærmede avhøres

Den rumenske firebarnsmoren (31) har i dag sittet i avhør hos politiet. De to mennene, som i går ble pågrepet i Oslo og siktet i forbindelse med forsvinningssaken i Trondheim, har nå kommet til byen. De satt i ettermiddag i politiarresten, men vil ikke bli avhørt før på fredag, opplyser Vang.

Mennene i 20-årene er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. Politiførstebetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon, som leder etterforskningen av saken, opplyste tidligere i dag at den ene av de siktede er afrikaner, mens den andre er fra et ikke-vestlig land.

Har fått forsvarere

De har fått oppnevnt forsvarere, henholdsvis Tore Angen og Amir Mirmotahari. Ingen av dem har så langt møtt klientene sine, opplyser forsvarerne.

To etterforskere fra Sentrum politistasjon i Trondheim møtte den rumenske kvinnen i Oslo i går formiddag, etter at hun kom til rette. I etterkant av dette ble to menn i 20-årene pågrepet i Oslo. De befant seg i et lokale som 31-åringen påviste til politiet.

LES OGSÅ - Har gjennomgått et helvete

Forklaringen til 31-åringen, hennes utpekelse av stedet hvor hun skal ha blitt holdt samt funn i leiligheten, som indikerer at hun har vært der, var bakgrunnen for siktelsen mot mennene, opplyste Vang i går.

Firebarnsmoren var sammen med sin venninne på en fest i Østbyen i Trondheim natt til 1. november. Venninnen skal etter hvert ha forlatt huset, og hevder at 31-åringen og huseieren, en mann i 50-årene, ble igjen i boligen. Huseieren derimot har fortalt politiet at begge kvinnene forlot festen sammen. Mannen ble etter dette siktet for falsk forklaring. Politiet har imidlertid den siste uken rettet etterforskningen mot Munkegata og Trondheim sentrum etter at et vitne mente å ha sett kvinnen der natt til 1. november i 04.30-tiden. Det var inntil kvinnen ble funnet i Oslo i går.

Vang har opplyst at han vil vurdere siktelsen mot huseieren etter at den rumenske kvinnen er avhørt.

Politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at de to siktede i forsvinningssaken skal avhøres i morgen. Foto: Alexander Killingberg, Adresseavisen