Klokken 14.32 fikk politiet melding om at en person hadde gått gjennom isen på Haukvatnet på Byåsen i Trondheim.

Det ble øyeblikkelig sendt et Sea King-helikopter over vatnet som lettet fra St. Olavs Hospital i forbindelse med et annet oppdrag.

- De observerte et hull på isen, og mente at sannsynligvis så hadde det vært noen i vannet, men at de hadde kommet seg opp, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Gikk på skøyter

Han opplyser at de sendte politipatruljer og ambulanser til stedet.

- Patruljen snakket med personer som hadde sett folk gå på skøyter på vannet, sier Berglund.

De har imidlertid ikke klart å spore opp personen som skal ha gått gjennom isen.

Advarer

Berglund advarer nå folk fra å gå på skøyter.

- Så lenge det ikke er bekreftet at isen er sikker er det for tidlig å gå på skøyter. Det er også viktig at voksne forteller ungene sine at de ikke bør gå ut på isen, fordi det kan være veldig fristende for de å skli på isen, sier Berglund.

Han påpeker at selv om det er målt at isen er tykk nok til å gå på, ifølge NVE har stålis på ti centimeter god nok bæreevne, så må ikke folk stole blindt på dette.

- Vi går nå inn i en periode med stålis hvor det ser bra ut å gå på skøyter. Skiforeningen skriver på sine sider at stålis ved rent vann kan være trygg ved seks centimeter tykkelse. Men det er skummelt å slå fast at det er trygt med seks centimeter, fordi det kan være forandringer i isen. Man må ha et bevisst forhold til dette, sier Berglund.

Han oppfordrer også folk til å ta forholdsregler som å være flere sammen, og ha ispigger slik at man er bedre rustet hvis det verste skjer.

Politiet fikk melding om at en person hadde gått gjennom isen på Haukvatnet i Trondheim. Foto: Pål Solberg