- Vi er superfornøyde, sier korpsleder i Trondheim Kjell Arne Falla.

Noe han har all grunn til å være etter at den foreløpige opptellingen viser at cirka 1,3 millioner kroner er plassert i selve julegryta i 2014, i tillegg til at gavene utenom ikke er endelig talt opp.

- Vi havner vel på rundt 1,4 millioner kroner, og det er utrolig bra. Rekorden fra 2012 på 1,3 millioner kroner er slått, sier han.

Les også: Frelsesarmeen sporet opp 58 savnede

Les også: Frelsesarmeen i homotrøbbel

Mye debatt

I 2013 ble det mye debatt, både regionalt og nasjonalt, rundt Frelsesarmeen etter at det ble kjent at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er praktiserende homofil og har kjæreste. Det fikk blant andre Rosenborg til å stoppe sin gave på 25 000 kroner. I tillegg sa mange artister og band nei til å delta på grytekonsertene til Frelsesarmeen.

- Det er vanskelig å si hvorfor det ble en nedgang i fjor. Mye er tilfeldigheter, og hvilke bedrifter som gir eller ikke gir ett år. Vi opplevde også at det var en del konserter som ikke ble gjennomført. Men det er flott at vi har snudd dette, og setter stor pris på det, sier Falla.

Les også: Trekker seg fra grytekonsert

Landsrekord

Også på landsbasis blir det rekord i år. Så langt viser julens innsamling over 32 millioner kroner i julegrytene, en oppgang fra 29 millioner i 2013.

- Dette er penger som går til matutdeling og familiearbeid gjennom hele året, sier Falla.

Følg Adresseavisen på Facebook!

Ifølge Frelsesarmeen er D.D.E blant dem som trekker aller flest folk under Grytekonsertene. I fjor stilte de opp mens snøen lavet ned. Foto: TERJE SVAAN