Det var lørdag formiddag at politiet fikk melding om at en kalkun var på rømmen i Elvegata, som går parallelt med Nidelva på Kalvskinnet i Trondheim.

- Det var en kalkun som hadde kommet seg ut i gata. Det var flere som hadde prøvd å få tak i denne kalkunen, men det var vanskelig å stoppe den, forteller operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Likevel klarte én person å fange kalkunen, samtidig som meldingen kom inn til politiet. Dermed måtte ikke lovens lange arm bistå i situasjonen.

En adressa.no-tipser forteller at hun opplevde det samme for bare et par dager siden. Da hun gikk i samme gate, var plutselig den samme eller en annen kalkun på tur ut i gata.

- Jeg måtte bare le. Det er ikke det man forventer å se midt i byen, så ble jeg også litt stresset. Den sto jo der og «klukket», forteller hun.

Da hun skulle ta bilde av kalkunen løp den ut i veien.

- Da kom det en lastebil, og sjåføren ropte ut ruta at den måtte ha seg vekk eller noe lignende. Kalkunen svarte bare «klukk, klukk», sier adressa.no-tipseren.

Ifølge operasjonslederen tilhører kalkunen som ble fanget lørdag én person som bor i området, som har en del fugler.

Da adressa.no-tipseren kom over en kalkun i samme gate for to dager siden ble den nesten påkjørt av en lastebil. Foto: adressa.no-tipser