- Erlend Johannesen og Streetlight har gjort en fantastisk jobb på Filippinene, og i Tacloban. Det han og organisasjonen gjør er i vår ånd, sier Per Winsnes i Rosenborg Ballklub.

Vurderte ti organisasjoner

I de siste ti årene har han hatt ansvaret for samfunnsengasjementet i klubben, som blant annet har sørget for bygging av «Rosenborg House» i Kenya. Nå er det prosjektet oppe og står, og det organisatoriske og økonomiske er går av seg selv.

Derfor jaktet RBK på nye prosjekter som går rett inn i klubbens verdigrunnlag. Etter at ti organisasjoner ble vurdert, falt valget til slutt på Streetlight.

- Erlend er vokst opp på Flatåsen, heier på RBK, og sørger for at barna i Tacloban får skolegang, blant annet med fotball som motivasjon. Barns liv blir fylt med innhold, glede og humør, sier Winsnes.

LES OGSÅ: Gjenoppbygger Streetlight på et tryggere sted

Ett år i første omgang

I dag holder Johannesen et foredrag for RBK-spillerne, og avtalen med RBK signeres deretter.

- Vi skal inn med 250 000 kroner i år, og avtalen skal evalueres etter ett år. Men alt ligger til rette for at samarbeidet fortsetter. Det er vel anvendte penger på et flott prosjekt, sier Winsnes.

Samme sum ble årlig i ni år brukt på «Rosenborg House» i Kenya. Mye av inntektene kom fra RBK-brødet.

- Brødet vil etter hvert komme inn i Coops butikker (Rema ga seg som samarbeidspartner i 2014), og inntektene fra salget vil fortsatt gå til klubbens humanitære arbeid.

Rune Bratseth i RBK og Erlend Johannesen i Streetlight etter at avtalen er signert. Foto: Terje Svaan
Gjenoppbygginga på Tacloban har pågått for fullt siden tyfonen herjet i 2013. Foto: KJELL A. OLSEN