Produksjonsfeil ved tapperiet på Tunga i Trondheim fører til at det kan være plastbiter i en-liters kartonger med TineMelk hel og lett. Derfor tilbakekaller meieriet alle kartonger som er solgt i Trøndelag, og er merket «best før»-dato 26.02.15, M311-07.

2500 kartonger

Det skriver Tine i en pressemelding som ble publisert på deres nettsider lørdag.

Det var etter endt tapping fredag 13.februar at det ble oppdaget små plastbiter på tappemaskinen. Partiet ble straks sperret, men de første 2500 kartongene som ble tappet den dagen var allerede sendt til butikk. I meldingen heter det at det er liten sjanse for at noen av disse kartongene kan ha nådd ut til forbruker, men at plastbitene kan utgjøre en helserisiko.

Én millimeter

Det avviser Tine i dag.

- Plastbitene vi opdaget var ikke større enn én millimeter, og utgjør ingen helserisiko. Men vi turde ikke ta noen sjanser på at det ikke fantes større biter, og derfor valgte vi tilbakekalling. Den gjelder fortsatt, sier pressevakt i Tine kommunikasjon, Veronika Skagestad til adressa.no.

- Hvorfor kom det plastbiter i kartongen?

- Teknisk feil. Vi undersøkte om det var feil med maskinen eller om det var dårlig korkkvalitet. Vi jobber videre med å finne ut av det, sier hun.