Klokka 9.31 smalt det i en nettstasjon i Sluppenveien i Trondheim.

- Det hørtes nok ut som en eksplosjon, men det var en kortslutning i et 400 volts lavspentanlegg, sier kommunikasjonssjef Kjell Dahle i Trønderenergi.

- Røykutvikling

Han forteller at en av firmaets mest erfarne montører var involvert i arbeidsulykken.

- Han fikk ikke strøm gjennom kroppen. Hendelsen skjedde da han forsøkte å føre en strømkabel inn i en nettstasjon. Kortslutningen førte til røykutvikling og montøren ble eksponert for den, sier Dahle.

Han ble sendt til St. Olavs Hospital for en sjekk.

- Det var planlagt arbeid, men vi ser alvorlig på en slik hendelse. Visjonen vår er at vi aldri skal oppleve noe sånt. Vi skal derfor se nærmere på hvordan dette kunne skje, sier han.

- Sjansen er stor for at det kunne vært dødelig dersom strømmen hadde gått gjennom kroppen på montøren. Det var ingen mulighet for det siden det var kabelen som kortsluttet, sier Dahle.

Meldt til politiet

Foreløpig tyder alt på at det har gått bra med montøren.

- Det var andre som jobbet i nærheten av mannen, men ikke helt inntil ham, sier Dahle.

Trønderenergi varslet politiet om hendelsen. Politiet opplyser at montøren kan ha pustet inn farlig gass. Gassene ble utløst som følge av kortslutningen i lavspenttavlen.

- Vi oppretter undersøkelsessak og Arbeidstilsynet vil få informasjon av oss og fra Trønderenergi etter hendelsen, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han opplyser at brannvesen ble sendt til stedet, som følge av gassene som ble utløst.

Det skal også ha kommet røyk i et kontorbygg som følge av hendelsen. Dette huset ble evakuert, men folk fikk etter kort tid gå inn i bygningen igjen.

Kortslutningen førte til et kortvarig utfall av strøm på Sluppen.

Det var under et planlagt gravearbeid at ulykken skjedde. Foto: håvard haugseth jensen
Folk ble evakuert fra et kontorbygg som følge av at røyk kom inn i en bygning etter kortslutningen. Foto: Håvard Haugseth Jensen