Det er flotte forhold i hovedløypa inn til Elgsethytta. Bare et par steder er det isete. Derimot forteller folk som har gått andre runder, at det kan være litt for isete i løypene enkelte steder. Lørdag morgen var det i Trondheim kjørt opp løyper fra Granåsen og Skistua, men ikke i Strindamarka.

Se oppkjørte løyper på skisporet.no

Smører om

Småbarnsmødrene Inger Beate Standal og Karianne Jåstad bruker lørdagen til skitur. Målet for dagen er Storheia og Elgsethytta. Nå skal de først finne ei litt ukjent løype til Storheia. Men allerede etter noen hundre meter må de smøre om. De startet med V50 slik rådet var på føremeldingen til Trondhjems skiklubb på nett, men det har blitt mildere utover dagen.

– Det er veldig fine smøretips fra skiklubben, men nå prøver vi oss med en litt mildere smurning, VR 55. Dessuten har vi hørt at det er bra med klister under til feste, og det hadde vi fra før, sier de to. Hjemme på Havstein og Sverresborg er det lite som minner om vinter.

– Der er det mest grus og is nå og dårlig med skiføre, men vi har snakket med noen som var på ski i går, og som fortalte at det var fine forhold i marka.

Les også: Elgsethytta stengt frem til lørdag

Les også: - Snøen har gjort underverker

Kakao på Elgsethytta

På Elgsethytta møter vi sju år gamle Kaia Flemmen Bø som er på tur med bestefar Sigmund Flemmen. Han er på besøk fra Molde mens mamma og pappa er bortreist.

– Jeg har gått her mange ganger før, forteller Kaia.

– Vanligvis går jeg på ski med mamma, pappa og lillesøstera mi, men i dag ville ikke hun være med. Hun ville heller være hjemme.

– Forholdene er finere enn vi trodde da vi dro hjemmefra, skyter bestefaren inn. På Elgsethytta spanderte han kakao og muffins.

– Men ett sted var det så mye vind og is at jeg nesten blåste av gårde, forteller Kaia.

Les også: Førjulsnatt ved Kvistingen

Nok snø i Skileiken også

Også i skileiken rett nedenfor Skistua er det nok snø og fine forhold både i nedoverbakkene og bortoverløypene. Bar den lengste løypa, Trolløypa, har for lite snø i de øverste partiene.

Truls Gjestland står ved inngangen og tar imot familiene som kommer. Mens han selger klistrelapper til å ha på skia, forteller han at de har hatt åpent hele tiden fra begynnelsen av desember. Akkurat nå er de inne i de mest hektiske ukene i året med skolebesøk hver eneste ukedag. Enkelte dager kan det være opp til 600 elever her samtidig, forteller han.

Søskenbarna Kaia Klinkenberg (4 1/2) og Frida Klinkenberg Petterson (4) kjører den ene kuleløypa sammen med mamma og tante Hanna Klinkenberg. Om igjen og om igjen setter de utfor bakken, går opp igjen og renner ned igjen. De har også gått langrenn. Frida har gått dyreløypa, mens Kaia forteller at hun både har gått dyreløypa og eventyrløypa. I eventyrløypa var det også kommet et nytt eventyr siden sist, kan Kaia fortelle.