Nidelva var nær ved å innta bryggerekka i Trondheim. Flere bilder som adressa.no har fått tilsendt viser at Nidelva er svært høy mandag ettermiddag.

- Det er veldig høy flo, men det gjenstår fremdeles 30-40 cm før det kommer inn i butikken, sier Andreas Gullaksen ved Sengemakeriet.

Foreløpig er kjelleren tørr, og de har ikke fått noen uventede vannsenger i sortimentet.

- Det er ett år siden det ble oversvømmelse forrige gang, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Satt inn tiltak

Karl Ove Bjørnstad eier det ene bygget ved Ravnkloa der vannet har kommet over isoporplatene, men sier det aldri var fare på ferde.

- Jeg så det var høy flo, men det er tatt høyde for at det en sjelden gang kommer vann inn i bygget. Det er satt inn et traktesystem som skal føre vannet ut i Nidelva igjen. At de nederste isoporplatene er i vannet, var vi forberedt på. De står likevel. Det er ingen dramatikk her, sier Bjørnstad.

Solformørkelsen

Meteorologisk institutt har tidligere forklart at det har vært høy flo og fjære i helga på grunn av solformørkelsen. Ifølge sehavniva.no var floa på sitt høyeste klokken 13.43 mandag.

Nidelva var svært høy mandag ettermiddag. Foto: stein slettebak wangen
Vannet har ikke skadet isoporplatene på bygningen. Foto: stein slettebak wangen
Meteorologisk institutt sier det har vært høy flo og fjære i helga på grunn av solformørkelsen. Foto: stein slettebak wangen
- Jeg så det var høy flo, men det er tatt høyde for at det en sjelden gang kommer vann inn i bygget, sier Karl Erik Bjørnstad som eier bygget i midten. Foto: stein slettebak wangen