Foreløpig har verken politiet eller restauranten oversikt over hva som er stjålet fra Havfruen sjømatrestaurant som ligger i en av de gamle bryggene i Kjøpmannsgata i Trondheim.

Slo til i vinlager

Tirsdag formiddag ble politiet varslet om innbruddet.

- Vi har sikret noen gjenstander og vil undersøke dem med tanke på DNA og fingeravtrykk. Vi har ikke oversikt over hva som er stjålet ennå, men vet at et kontorlokale og et lager i restauranten har hatt uønsket besøk, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har gjennomført en åstedsundersøkelse.

Daglig leder Jens Röhlinger ved Havfruen er fortvilet.

- Dette er veldig trist. De som har vært inne har vært på jakt etter kontanter og alkohol. De har brutt opp safen, og har fått med seg rundt 5000-6000 kroner, sier han.

Kom sjøveien

Han tror tyven eller tyvene må ha kommet med båt, og har klart å klatre opp til et vindu som ligger ut mot Nidelva. Det er brutt opp, og Röhlinger må skifte det ut.

- Det er store skader vindu, dører og safen. Noen har også vært i vinlageret vårt, og det mangler noen flasker. Vi må gjøre en varetelling før vi vet hvor mye som er borte, sier han.

De uønskede gjestene har også åpnet omtrent alle skap, og tømt innholdet på gulvet.

- Det er fryktelig rotete. Det var helt kaos da vi kom hit, sier han.

Restauranten er under oppussing, og er derfor stengt for øyeblikket.

- Dette blir mye ekstraarbeid og ekstrakostnader, sier han.

De uønskede gjestene skal ha sneket seg opp fra Nidelva og brutt seg inn i restauranten via sjøveien. Foto: håvard haugseth jensen
Tyven eller tyvene skal ha stjålet penger fra en safe som befant seg inne i Havfruen restaurant. Foto: håvard haugseth jensen