- Vi er informert av politiet om at en lærer som har jobbet hos oss er anmeldt fordi vedkommende opprettet en falsk profil på Instagram, og tok kontakt med elever. Saken har vært under etterforskning, og er nå oversendt statsadvokaten, sier rektoren ved den aktuelle skolen til adressa.no.

Det er en mannlig lærer det handler om.

Etterforskning i fjor høst

Statsadvokat Unni Sandøy bekrefter at saken er under behandling.

- Jeg kan bekrefte at vi har en sak som omhandler en tidligere lærer. Saken er under behandling, sier Sandøy til adressa.no.

Saken ble kjent for skolens ledelse da etterforskningen startet i fjor høst, men det var først forrige torsdag politiet informerte at saken var oversendt statsadvokaten.

- Mandag informerte vi elevene på 7. trinn som hadde personen som lærer og elevenes foresatte. Vi ønsket at disse skulle få vite det før det ble kjent i media, sier rektoren.

Rektoren fulgte opp med informasjon per brev til alle foresatte tirsdag.

Sluttet på dagen

Læreren har kun vært lærer ved 7. trinn ved den aktuelle skolen. Da han sluttet i fjor høst, fikk elevene bare vite at vedkommende sluttet og at det kom inn vikar. Så det er først nå at årsaken ble kjent.

- Læreren sluttet på dagen da dette ble kjent, og det ble fulgt retningslinjer i kommunen på hvordan man håndterer slike saker, sier rektoren.

- Har han vært lærer lenge?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det er en personalsak, sier rektoren.

Kommunaldirektør Elin Rognes Solbu i Trondheim kommune sier at de bruker retningslinjer fra arbeidsmiljøloven i slike saker.

- På et generelt grunnlag kan jeg si at det er alvorlighetsgraden som er avgjørende for hvilke sanksjoner som benyttes. Det er klart vi ser alvorlig på denne saken, sier Solbu.

Sterke reaksjoner på skolen

Rektoren overlater til politiet å kommentere hva slags type kontakt som ble gjort. Men mener det uansett er helt utilgivelig at en tillitsperson gjør dette.

- Vi skriver under noen etiske retningslinjer som lærer, og dette som har skjedd er ikke forenlig med å være lærer. Det er et tillitsbrudd. En lærer er et forbilde og rollemodell, sier rektoren.

Naturlig nok var reaksjonene sterke da dette ble kjent for ansatte, elever og foresatte. Det var skolen forberedt på, og under et informasjonsmøte mandag var psykolog, helsesøster og PP-tjenesten på plass.

- Elever skal føle at de blir tatt på alvor, og vi skal gjøre det vi kan for at elevene får den hjelpen de ønsker, sier rektoren.

- Har du opplevd noe lignende tidligere?

- Jeg har jobbet  i skolen i over 20 år, og man opplever litt av hvert. Men dette er første gangen noen tråkker over en grense som fører til anmeldelse og etterforskning, sier rektoren.

Dette brevet fikk foresatte på den aktuelle skolen. Foto: Privat