Tinder en er dating-app som brukes av mange unge, single voksne. Siden den ble lansert i 2012 har den gjort stor suksess over hele verden.

- Det er en arena for sjekking, romanser og for å finne en kjæreste eller partner, sier Berit Skog, førsteamanuensis og forsker ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU til adressa.no.

Har du truffet kjæresten din på Tinder? Ta kontakt for å fortelle din historie.

Mer akseptert

Berit Skog har gjennomført en spørreundersøkelse om bruken av sosiale medier/apper i alderen 15 til 26 år. Der svarer 17 prosent at de har møtt noen på Tinder. 47 prosent sier at de bruker Tinder til å finne kjæreste eller partner.

- De synes det er uproblematisk, de er ikke flaue, men synes at det er litt gøy og betegner det som «kjærlighet ved første blikk». Dette kan ses i lys av at nett-dating er blitt mer akseptert, og at normene for bruken er under endring, sier Skog.

Cecilie Staude, høyskolelektor ved handelshøyskolen BI, tror tiden der folk er flaue over å fortelle at de har truffet kjæresten på nettet snart er fordi.

- Mine elever forteller at det fortsatt er litt tabu å innrømme at man driver med nettdating, men ingen er flaue over å bruke Tinder. Jeg tror uansett at den tiden snart er forbi, der det er flaut å fortelle venner og familie at du har møtt drømmedama på nettet. Til det er denne typen dating blitt for vanlig, sier Staude.

Les også: Oppdatering som gjør daterne mindre anonyme

Selskapslek

Tinder blir ikke bare brukt til å finne kjæreste. Undersøkelsen til Berit Skog viser at appen brukes til flere formål. Dating-appen blir brukt til å kikke på andres bilder, interesser, venner og for å flørte.

- Mange bruker også Tinder til å finne flest mulige matcher. Dette kan bli et mål i seg selv, og fortone seg som en konkurranse eller en selskapslek i enkelte miljøer, sier hun.

Følg Adresseavisen på TwitterFølg Adresseavisen på Instagram