Natt til søndag samlet hundrevis av russ seg for å fortsette russefeiringa på Marinen i Trondheim. Det førte, ifølge operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til en god del ordensoppdrag på stedet.

I halv ett-tiden var politiet i ferd med å avslutte et oppdrag i området der de hadde fått melding om bruk av kniv. Ifølge en tipser adressa.no har pratet med var det et stort oppbud av både politi og ambulanser på stedet.

Fant ingen skadde

- Vi fikk melding om at en person var knivstukket. Det er grunnen til at det var en del politi og ambulanse på stedet. Vi fant en person som lå nede, men han var ikke knivstukket, sa operasjonsleder Rune Brandmo.

Politiet gjorde undersøkelser på stedet men kunne konkludere med at meldingen var sterkt overdrevet. Brandmo opplyser søndag morgen at det kan ha dreid seg om noen trusler, men politiet fant ikke den fornærmede og saken rant dermed ut i sanden.

Ni i arresten

Adresseavisen besøkte Marinen noe senere på natta. Da var det flere hundre russ på Marinen, og i områdene rundt. Politiet var til stede med minst en patrulje på området.

I 06.30-tiden søndag morgen kan Brandmo opplyse at det sitter ni stykker i arresten hos Trondheims-politiet. De fleste sitter der for ordensforstyrrelser, mens andre sitter inne for skadeverk eller besittelse av narkotika.

Flere hundre russ samlet seg i området i og rundt Marinen natt til søndag. Foto: Jonas Bjørkli
I rolige stunder benyttet anledningen til en prat med russen. Foto: Jonas Bjørkli