Petter Northug gjennomførte en løpstest på tredemølle og tok laktatprøver under økta i Oslo. Landslagsledelsen klarte å holde testen skjult for omverden.

– Vi fant ingen grunn til å si ifra om at han skulle til Oslo for å teste seg, sier herrelandslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Veldig tilfredsstillende

Testen ble gjennomført med løp i ulik hastighet og med ulik stigning, hvor både puls og laktat ble målt.

– Testen var veldig tilfredsstillende. Vi gjennomførte den for å konstatere det Petter sa selv, sier Løfshus.

Petter Northug har trent godt i Bymarka i Trondheim den siste uka. Han har selv forklart at formen er på høyde med nivået før han ble syk på Beitostølen.

Dropper Düsseldorf

– Det var ingen topptest, men på høyde med ting han har gjort før.

I går ble det endelig klart at Petter Northug stiller på startstreken i helga. Både Norgescupen i Meråker og verdenscupen i Düsseldorf var aktuelle. Sannsynligvis går Northug både tremila lørdag og 10-kilometeren søndag i Meråker.

– Vi forventer at han skal være på et formnivå han var på i høst. De som skal henge på ham skal gå fort, sier Vidar Løfshus.

Tremila på lørdag skal etter planen gå som enkeltstart. Landslagsledelsen jobber nå for å endre dette til fellesstart.

– Det har ingenting med Petter å gjøre, men vi ønsker det med tanke på uttak til senere renn. Sportssjef Åge Skinstad jobber nå med den saken, sier Løfshus.

Med Petter Northug på startstreken kommer det sannsynligvis mye folk til Grova skisenter i helga og med fellesstart vil rennet bli enda mer publikumsvennlig.

Etter gode treningsdager i byrmarka i Trondheim var Petter Northug i helgen i Oslo der han gjennomførte "hemmelige" tester som var oppløftende. Foto: Glen Musk