– Det var godt å få av seg malerbuksa og komme inn i shortsen, sier Christian Berge.

Han er, sammen med hybelnabo Simen Sundsbø, vertskap for grillfesten som spontanoppsto på hageflekken rett nedenfor Kuhaugen i Trondheim.

– Jeg sto og sandblåste et gammelt skap i dag, da jeg tenkte at jeg ville grille. I tillegg sto øl ganske høyt oppe på lista, flirer Christian. Han avsluttet tidlig og kjørte rett til Plantasjen og fant seg en svær kulegrill.

– Så da ble det grilling!

Tar livet med ro

Kompisen Andreas Haarberg, var ikke langt unna da han hørte hva som var på gang. Det var lett å slenge innom for å slappe av og ta livet med ro på sommerens hittil varmeste dag.

– Jeg sto opp i halv ellevetida, sier spillutvikleren Mats. Han og bikkja har kost seg med skikkelig sommerferievær.

– Så var det ut og kjøpe grillmat og cola og komme seg hit, sier han og kaster frisbeen. I den langtvokste, frodige plena ligger en border collie. Marvin (1) passer på både leken og sjefen. Han har gjort det i hele dag og peser mens han venter på at frisbeen skal sveve igjen.

– Det er dem i etasjen over som har ansvar for å klippe plena! De som bare bruker verandaen, sier Christian, som mener at den har vært klippet en gang tidligere i år.

Det er siste kveld med gjengen for Simen. Han avslutter leieforhold og studiene i politisk økonomi med en etterlengtet sommerdag i trønderbyen. Da passet det fint at nabo Christian pakket ut den nye Weberen.

For bedagelig er godt

Musikkanlegget har to minihøyttalere som så vidt når over dørstokken ut av hybelen. Christian byr på irske Dropkick Murphys og nostalgisk Marius Müller.

– Det blir itj no likar enn det her! I tillegg fikk vi to journalister på besøk, sier Christian. Han løfter på lokket og avdekker kyllinglår og koteletter. Det er andre servering og poteten er klar. Forsvaret har spandert på dem grillvotter - det er alltid greit med raggsokk, til og med i sommervarmen.

– Eller, jeg tror kanskje den poteten ble veldig godt bakt. Kanskje har dagen vært for bedagelig, sier han og pakker frem noe som er skikkelig hardt grillet fra aluminiumsfolien.

– Turen går til Blæst senere i kveld. Jeg aner ikke hvem som spiller, men har allerede fått fire meldinger om pliktig oppmøte, sier Christian og henter mer øl.

– Det er godt og varmt når sola kommer. Jeg drikker i alle fall fortere enn jeg trodde.