Politiet i Orkdal og Agdenes har den siste tiden mottatt mange meldinger angående uvanlig opptreden hos alarmselgere i regionen. De anbefaler publikum å ta kontakt med alarmselskapet før de oppgir sensitiv informasjon.

- Folk bør være litt tilbakeholdne med å gi opplysninger til noen som uanmeldt ringer på døra. Du behøver ikke be dem inn i huset ditt for å vise dem hvor alarmen og verdisakene dine er, sier lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

- Tenk deg om

Hvis du har alarm fra før, behøver du ikke å opplyse om det heller, mener politiet.

- Hvis du vurderer å installere alarm, bør du heller tenke deg om og kontakte selskapet i ro og mak, sier lensmannen.

Politiet har ikke bekreftet at det er falske selgere på ferde, men mistenker at noen kan ringe på døra di med en skjult agenda.

- Vi har også snakket med selgere og bedt dem ikke være så pågående, sier Haugan.

Sjekk uniform og ID

Kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm sier det er vanlig at selgere spør om å få komme inn i private hjem.

- Selgeren hører først med vedkommende om han eller hun er interessert i å få installert en alarm. Hvis kunden er interessert i alarm er det naturlig å fortsette inn i huset for å se etter hvilke behov vedkommende kan ha og hva som kan være aktuelle løsninger for huset det gjelder, sier Eckblad.

Men for å være sikker på at vedkommende faktisk er fra selskapet, kan det være lurt å sjekke at selgeren har på seg klær med selskapets logo og ID-kort.

- Snakk med selgerne og forsikre deg om at de har identifikasjon som tilsier at de faktisk er representanter for selskapet. Bransjen har i samarbeid utformet tydelige regler som sier at selgerne skal bære ID-kort og ha uniformering, opplyser Eckblad.

Hun legger til at kunder er velkomne til å ta direkte kontakt med selskapet direkte hvis de ønsker det.

- Men om representanten har ID-kort og uniformering med selskapets logo på, så skal det være trygt å slippe selgeren inn i hjemmet sitt. Sector Alarm har fokus på å selge trygghet og vårt fokus er å få frem positive konsekvenser av å investere i boligalarm, sier Eckblad.