- Det har vært mye blandede følelser de siste to ukene, sier 18-åringen fra Ørland.

Han var én av 40 000 elever ved videregående skoler som fikk avslag på søknaden om grunnstipend for skoleåret 2015 til 2016. Volden trodde først han måtte droppe ut av skolen for å jobbe ett år, men nå ser det ut til å ordne seg.

En mann bosatt i Oslo har nemlig gitt Volden en generøs sum slik at han skal kunne fortsette på skolen.

Takknemlig

Mannen, som ønsker å være anonym, forteller til adressa.no at han selv er fra små kår, men nå har økonomi til å hjelpe Volden.

- Først ble jeg veldig overrasket. Det at han ikke vil ta noe av æren viser ordentlig medmenneskelighet, sier Volden.

Han var først usikker på om han skulle takke ja, men sier til adressa.no tirsdag at han har akseptert gaven.

- Inntrykket han hadde av meg var at jeg jobber hardt og så ordentlig ut på bildet – det var nok til at han ville hjelpe meg, sier Volden.

Til adressa.no opplyser mannen at han har bedt Volden sende en kopi vitnemålet når han er ferdig på skolen neste år. Utover det oppfordrer han 18-åringen til å «stå på!»

Tilbud om bolig

Det er ikke bare økonomien som ser lysere ut for Volden. Familien til en venninne leste saken på adressa.no, og har nå tilbudt ham hybel rett ved skolen.

- Familien til verdens beste venninne hadde hørt om saken. Nå har de kjøpt en leilighet rett ved skolen som jeg skal leie sammen med datteren for en overkommelig pris, sier Volden.

- Jeg har kanskje fått meg en deltidsjobb også, legger han til.

Volden må levere CV til arbeidsgiver, men de har sagt at det ser lovende ut.

- Selv om det ordner seg for meg, vil jeg fortsette å kjempe for saken, sier 18-åringen, som også er aktiv i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon (AUF).