Væpnet politi aksjonerte fredag kveld etter at en pågripelsesbeslutning ble gitt mot en navngitt person.

- Vi hadde opplysninger om at vedkommende var i besittelse av ting han ikke burde ha. Dette gjaldt blant annet narkotika og muligens våpen. I slike saker må vi ta våre forholdsregler, sier Rune Brandmo, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Derfor ble det besluttet bevæpning av patruljene.

- Fem personer er pågrepet, tre kvinner og to menn, opplyser innsatsleder Roger Mogstad på stedet.

De fem er innbragt til politistasjonen. Personene er i 20- og 30-årene, opplyser Brandmo.

Narko og våpen

Politiet hadde før de slo til sporet opp mannens bil som stod parkert på Kattem på Heimdal, hvor mannen var på besøk. Mens de spanet på bilen dukket det opp flere personer. Totalt fem ble pågrepet.

- Det er gjort funn av narkotika og tyvgods som vi knytter til en eller flere - det vil etterforskningen vise, sier Mogstad.

Han vil ikke si hva slags tyvgods politiet har beslaglagt.

To biler ble også beslaglagt av politiet på en parkeringsplass på Kattem, og vil nå bli ransaket. De ble tauet inn av Falck.

Brukte hund

I etterkant av pågripelsen benyttet politiet hund til å søke i området. Årsaken var at noen av de siktede kastet ting rundt seg da politiet gikk til pågripelse, ifølge Mogstad.

Ifølge operasjonslederen er flere av de pågrepne kjenninger av politiet.

I alt fem patruljer rykket ut til politiaksjonen fredag kveld.

Avhøres lørdag

Krimvakta ved Sentrum politistasjon opplyser at de fem som ble innbragt ble løslatt i løpet av dagen lørdag.

- De satt alle i arresten før de ble avhørt. Saken dreier seg om besittelse av narkotika og heleri. To menn har erkjent straffskyld, sier krimvaktleder Wenche Johnsen.

Beslagla to biler: Roger Mogstad var innsatsleder på stedet. Her står han ved en av bilene som ble beslaglagt på en parkeringsplass på Kattem. Foto: Morten Antonsen