I helga har 144 frisbee-entusiaster møttes til NM i diskgolf i Trondheim.

Mesterskapet ble arrangert på Kristiansten festning, og for å forklare sporten kort: Det ligner på vanlig golf, men golfballen er erstattet med en frisbee.

Til slutt ble det Sigrid Sandum (31) fra arrangørklubben Trondheim Frisbeeklubb som ble norgesmester i klassen for damer, en tittel hun også hadde fra før. For tre år siden slo Sandum er 20 år gammel rekord i lengdekasting med frisbee.

Ordfører delte ut gull

- Også denne gangen var det Lydie Hellgren som ga Sigrid konkurranse. De to lå likt etter to runder, men på tredje runde lørdag var det Sigrid som skaffet seg en fordel på seks kast før finalerunden søndag, sier leder i Trondheim Frisbeeklubb, Hans-Christian Ristad. Dermed ble ikke finalen så spennende.

- Lydie tok litt innpå i starten av runden, men Sigrid holdt unna og vant til slutt med fem kasts margin. Dermed kunne hun også i år stille seg øverst på seierspallen, sier Ristad. På seierspallen fikk gullvinneren medaljen utdelt av ordfører Rita Ottervik.

Hole-in-one

I Openklassen var det Jostein Håland fra Langevåg som stakk av med seieren, med knappest mulig margin. Etter at finalerunden var over, var det kun ett kast som skilte ham og Per-Erik Husebø.

- Husebø dro for øvrig til med en ace (hole-in-one) på hull 14 i sin runde på lørdag. Tredjeplassen var delt etter 72 hull, og dermed måtte det omspill til for å avgjøre hvem som skulle få bronsemedaljen. Etter to ekstra hull, var det Espen Møkkelgjerd som sikret seg medaljen, mens Ståle Stai Hakstad måtte slå seg til ro med å dele det nederste trinnet på pallen, opplyser Ristad.

Midlertidig bane

Banen på festningen var satt opp kun for denne turneringen.

- Mange av Trondheim Frisbeeklubbs godt over hundre medlemmer stilte opp fra forrige søndag for å bygge, drifte og ta ned igjen banen som var satt opp kun for turneringen. Klubben har for tiden ingen bane som er av en slik standard at den kan brukes til turneringer på dette nivået, men ved at vi fikk låne festningsområdet denne uken, var det mulig å arrangere et flott NM på en spektakulær bane, sier Ristad.