Det skriver Tollvesenet på sine nettsider. Den andre bilen skal ha hatt et dobbelt gulv som skjulte 20 000 sigaretter, dette utgjør 60 813 kroner i unndratt avgifter.

Les også: Tollvesenet ble mistenksomme da bilen kom kjørende

Les også: Politiaksjon mot hestekjøttsmuglere i EU

Polske sjåfører

Bilen som fraktet alkoholen hadde falske danske skilt, og smuglergodset utgjør 176 248 kroner i unndratte avgifter.

Sjåførene skal være polske og i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. Tollvesenet mistenker at de samarbeider.

Les også: Svensk polis takker norske kolleger for tolkehjelp

Les også: Tysk smugler bråsnudde da han så Tollvesenet

Fant minilager

Tre dager senere fulgte tollerne en bil de mistenkte hadde høy beskattede varer. Det viste seg at bilen kjørte til et minilager i Trondheim, og tollerne observerte at sjåføren lastet kasser fra en container over i bilen.

Da tollerne kontrollerte mannen, var containeren full av alkohol. I containeren ble det funnet 3 436 liter øl, og 108 liter i mannens bil, som også er polsk. I tillegg var minilageret full av 233,5 liter brennevin og 200 sigaretter. Til sammen utgjør dette 310 806 kroner i unndratte avgifter.

Tollvesenet skriver videre på sine sider at varene som ble beslaglagt 14.september skulle fraktes til lageret som ble avdekket 17.september. Til sammen utgjør alle disse beslagene 547 867 kroner i unndratte avgifter.

Dobbeltgulv: Bilen som smuglet sigarettene hadde dobbelt gulv. Foto: Tollvesenet
Minilager: Tollvesenet kom også over et minilager med alkohol og sigaretter i en container onsdag. Foto: Tollvesenet