- Ut ifra våre meldinger har russen oppført seg eksemplarisk, og de har som regel vært ofrene i hendelsene, sier operasjonsleder Lars-Erik Besseberg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

En av de alvorligste hendelsene skjedde ganske tidlig natt til 1. mai, og involverte en svartruss som ble slått ned og sparket i mage og hodet mens han lå nede.

Politiloggen i Nord-Trøndelag:

Klokka 23.15 fikk politiet melding om en 17 år gammel gutt som hadde blitt slått ned i Verdal, og kjørt til legevakt for en sjekk. Tre kvarter senere hadde politiet pågrepet en mann i 30-årene som er mistenkt for ugjerningen.

Bekjente av en mann i starten av 20-årene varslet politiet ved midnatt. Mannen kjørte i beruset tilstand i Grong. Politiet rykket ut, og beslagla førerkortet, avskiltet bilen og tok blodprøve.

Like før klokka ett natt til 1. mai fikk politiet beskjed om en pipebrann som utviklet seg til en husbrann i Bindal. Ingen mennesker var til stede i huset, og det ble totalskadd.

I Namsos og Bangsund ble henholdsvis en 17 og 19 år gammel gutt kjørt hjem av politiet etter ha å vært overstadig beruset.

Fire-fem personer barket sammen utenfor et utested i Kirkegata i Levanger klokka 01.49. Politiet skilte kamphanene fra hverandre, og de kan forvente et oppgjør med politiet. Personene involvert var beruset.

Like før klokka to ble en 21 år gammel mann slått ned på gata i Steinkjer sentrum. Han ble kjørt til legevakta, og kunne konstatere kutt over leppa og neseblod som rant. To mistenkte i 20-årsalderen er pågrepet og sitter i varetekt. De vil bli avhørt senere i dag.

I halv tre-tiden fikk politiet melding om slåsskamp i Steinkjer sentrum. En beruset mann prøvde å slå til flere personer, og ble bedt om å gå hjem av politiets tjenestemenn, noe han etterkom.

En trailersjåfør som tok hviletiden sin i Grong meldte fra til politiet klokka 02.48 da traileren ble bombardert med stein fra ungdommer. Politipatruljen kjørte til stedet, men da var de forduftet.

En mannlig bilist i Steinkjer kan vente seg en reaksjon etter å ha kjørt rett forbi en trafikkontroll. Politiet la seg på hjul, men mistet bilen av syne i Steinkjer sentrum. Politiet vet hvem han er, og kan vente seg et oppgjør med politiet.

En kvinne i 20-årene fra Inderøy mistet førerkortet etter mistanke om promillekjøring i Verdal i fire-tiden natt til 1. mai.

Like før klokka seks lørdag morgen fikk politiet beskjed om en russebil som hadde blitt ramponert på en parkeringsplass. Bilen var en Volvo 240-modell, og alle rutene var knust. Like etterpå ble en person pågrepet for skadeverket. Politiet fikk tips om en bil som hadde blitt observert i nærområdet.