– Vi har gjort et funn av en død mann, sier Krødsherad-lensmann Stein Arild Gjestmoen til NTB. Like etter kunne politiet bekrefte at det dreier seg om den savnede 48-åringen.

Tidligere på dagen ble 48-åringens sekk levert inn til politiet. Den ble funnet natt til søndag ved riksvei 7 like nord for Noresund i Buskerud.

Blir obdusert

Etter det NTB forstår ble det også gjort funn av identifikasjonspapirer som tydet på at det var den savnede 48-åringen som ble funnet like før klokken 12 mandag . Den omkomne vil bli sendt med til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo.

– Her vil den omkomne rutinemessig bli obdusert, sier Gjestemoen.

Kastet av bussen

Avdøde, som opprinnelig var fra Island, var på vei fra Oslo hjem til Gol i Hallingdal natt til søndag. I Noresund sentrum måtte han gå av bussen på grunn av beruselse.

Lensmannen bekrefter opplysninger trafikksjef Stein Hårklau i Firda Billag gir til Radio Norge om at bussjåføren som kastet 48-åringen av bussen, hadde fått klarsignal fra politiet om å forlate mannen.

– Jeg kan bekrefte at sjåføren ringte politiet i forbindelse med at han satte av passasjeren. Han ble ansett å være så beruset at man varslet politiet. Politiet responderte på meldingen og rykket ut for å hente den berusede mannen. Men da vi kom til stedet, var han borte, sier lensmannen til NTB.

Ventet med leting

Det ble ikke umiddelbart satt i gang noen leteaksjon etter mannen natt til søndag. Det ble først gjort da mannens samboer tok kontakt med politiet senere. Politiførstebetjent Ståle Versland i Buskerud politidistrikt sier til Radio Norge at årsaken til at det ikke umiddelbart ble satt i gang leteaksjon, var opplysninger fra sjåføren om at mannen var oppegående og kunne ta vare på seg selv.

– Ut fra de opplysningene vi satt med da, kan vi ikke se at vi kunne gjort noe annerledes, sier Versland.