De to barndomskompisene har ikke gjort annet enn sporadiske opptredener sammen siden albumet «Get Together» i 1997. Men nå skjer det mye: De er i innspurten på et nytt album, og i september tok de fatt på en 60 konserter lang norgesturné, kalt «et musikalsk gullbryllup».- Det har blitt veldig mye ekstranummer, inn og ut av scenen. Det er ordentlig stas, sier Jørn Hoel.

Nakent

- Hvordan er det å være sammen igjen? - Vi gleder oss veldig til hver konsert, rusler på scenen, lytter til hverandre og koser oss. Jeg føler at vi har en egen magi sammen. Det er store ord å si, men når jeg hører gamle helter synge sammen i dag er de ofte litt rustne og ikke så samspilte som de var på de gode platene. For oss er hver konsert veldig viktig, og det er stor presisjon på det vi gjør, både med gitarene og stemmene. Vi prøver å gjøre det heltene har gitt oss fra platene sine, sier Hoel. Det nye albumet har arbeidstittelen «To». Hoel håper på plateslipp før jul, men noe endelig slippdato er ikke satt. - Det blir et litt mer nedstrippa og nakent album, med fokus på stemmene våre.

Matglade

Nå gleder de to karene seg til trondheimsbesøk. - Trondheim er en jævlig fin by, som har veldig mye, sier Hoel, og framhever bra musikkmiljø og musikkforretninger, og ikke minst - god mat. - Vi prøver å booke den beste restauranten når vi er på tur, sier tromsøværingen, som er over gjennomsnittet matinteressert. Men det er ikke bare stas å sette seg til bords i restaurant-Norge. - Da vi var i Hammerfest lurte vi om de hadde finnbiff på menyen, men det hadde de i hvert fall ikke. I Lofoten spurte vi etter fisk, men det eneste de kunne lage var rødspette, illustrerer Hoel. I kveld blir det andre boller. - Jeg har aldri spist på Credo og har veldig lyst til å prøve det, men vi er sikkert for sent ute, spekulerer han.

Ikke hørt Thomas

Kanskje blir det også en tur innom platebutikken for å sjekke ut Thomas Brøndbos nye plate. Hoel var namsosingens mentor i «Lyden av Lørdag» sist høst. - Det blir spennende å høre. Jeg så ham på frokost-tv nylig, og det var utrolig fint å høre på. Han synger veldig bra, og det er fint at han er annerledes enn broren sin, sier Hoel. De har ikke hatt så mye kontakt i det siste, men 51-åringen har fortsatt noen råd å gi artistkollegaen. - Jeg skjønte at han skal ha en del konserter i Trøndelag nå. Men jeg skulle ønske at han spilte mer utenfor hjemdistriktet. Han burde pakke snippsekken og komme seg ut på tur i hele landet, mener Hoel. Olavshallen, store sal i kveld kl. 20