Avisen blir dermed en av svært få i Norge som trykker tegningen.

– Det har aktualisert seg et behov for å vise hva saken dreier seg om, sier redaktør Stein Gauslaa til Agderpostens nettutgave.

Onsdag trykket 11 danske aviser tegningene som i skapte sterke reaksjoner i den muslimske verden for to år siden. Tegningene viser blant annet profeten Muhammed som en selvmordsbomber.

Til kommentar

De danske avisene trykket tegningene som en reaksjon på at tre personer er arrestert, mistenkt for å planlegge å drepe tegneren av karikaturene.

Agderposten trykker tegningen i forbindelse med en kommentarartikkel redaktøren skriver om striden rundt tegningen.

Gauslaa sier at han ikke publiserer tegningen for å provosere.

– Det er helt normal journalistikk. På samme måte som en kommentar om Manuela Ramin-Osmundsen ville vært ledsaget av et bilde av henne, må en kommentar om tegningene følges av tegningene, sier Gauslaa

Islamsk forbund reagerer

Agderposten trykket også tegningene for to år siden, uten at det skapte sterke reaksjoner blant muslimer i avisens dekningsområde.

NRK og Agderposten var de eneste norske mediene som onsdag stilte seg positive til å trykke tegningene.

Basim Ghozlan i det islamske forbundet reagerer på at tegningene trykkes igjen og kaller det en rasistisk handling

– Dette skaper splid og konfrontasjoner, og det er ikke positivt. Det ser ut som provokasjon er det fremste motivet til de fleste danske avisene som har trykket tegningene på nytt, sier Ghozlan til Vårt Land.

Han mener tegningene svartmaler en religiøs gruppe.

I torsdagens utgave av Agderposten skriver redaktør Gauslaa en kommentar om striden rundt Muhammed-karikaturene. da er det naturlig å trykke en av tegningene mener han. Foto: Scanpix