Gjorde borgerplikten. Statsminister Jens Stoltenberg leverte sin stemme på Kringsjå skole i Oslo under kommune- og fylkestingsvalget. Foto: SCANPIX

Samleside: Alt om valget

Det var en smilende Stoltenberg som ankom skolen i duskregnet rett etter klokken ti, for å gjøre sin borgerplikt.

– Valget i Trondheim er ennå ikke avgjort, sa Stoltenberg, sekunder etter at hans egen stemme hadde forsvunnet ned i urnen.

– Svært inspirerende

Der valgresultatet i Oslo synes helt åpent, har meningsmålingene i Trondheim pekt i Arbeiderpartiets favør hele den siste uken.

– Meningsmålingene i Trondheim er svært inspirerende, men vi er avhengige av at folk bruker stemmeretten, påpeker statsministeren overfor adressa.no.

Dro på husbesøk

Senest søndag formiddag hadde Stoltenberg selv vært på uanmeldte husbesøk i Groruddalen – med det mål å lokke folk til valglokalene på i dag.

– Lokalvalg er preget av lokale saker. Det gjør at resultatene varierer veldig fra område til område, fortsatte politikeren, som var spent på Arbeiderpartiets resultater i Trondheim.

– Jeg vil oppfordre folk til å bruke stemmeretten! Valget er det viktigste uttrykket for demokrati og folkestyre vi har, avsluttet han.

Les også: Rita vil feire med sherry

Skandaler og avsløringer i valgkampen til tross - Stoltenberg syns valgkampen først og fremst har handlet om de sakene de rødgrønne håpet uten de store overraskelsene.

Skatte-skandale

– Nei, selve de politiske sakene lå vel i kortene hele tiden – omsorg, skole og noe klima, dessverre litt for lite, og noe miljø. Det som jo ingen kunne forutse på forhånd, var jo disse skandalene om skattekontoer i Sveits og skattesnusk og den type ting, sier Stoltenberg til NTB.

- Dette er først og fremst en lokalvalgkamp, og derfor ser vi at det er mange lokale saker som dominerer, la han til.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå var deltagelsen ved kommunestyrevalget i Trondheim på 58 prosent i 2003.

PS! Klokken 10.00 valgdagen var det registrert vel 381 000 forhåndsstemmer, som er 130 000 flere enn ved kommunevalget i 2003.

Sjekk prognoser, resultater og mandater her fra klokken 20 i kveld.

Statsminister Jens Stoltenberg på vei ut fra avlukket for å avgi sin stemme på Kringsjå skole i Oslo under kommunevalget. Foto: SCANPIX
Gjorde borgerplikten. Statsminister Jens Stoltenberg leverte sin stemme på Kringsjå skole i Oslo under kommune- og fylkestingsvalget. Foto: SCANPIX