En familie på fem kom tilnærmet uskadd fra havariet i Brønnøysund søndag ettermiddag.

Flyet, en Cessna 180, tilhører Trondheim Flyklubb. Torleif Hagen, sekretær i Trondheim flyklubb, sier flyet har vært benyttet av klubben i mange år.

- Det er et enmotors sjøfly med fire seter. Det hadde et stort årlig ettersyn tidligere i år. Da var det ingen bemerkninger, sier Hagen til adressa.no.

Ukjent årsak

Foreløpig er det uklart hvorfor ulykken skjedde, men sjøflyet tippet forover under landing på sjøen ved Buholmen i Brønnøysund.

Operasjonsleder Bjørn Fossland i Helgeland politidistrikt sa søndag ettermiddag at flyet slo kollbøtte da det traff vannet. Et ungt kjærestepar varslet raskt nødetatene og reddet familien på fem opp fra vannet.

- Vi er veldig takknemmelig for at de reagerte så raskt. Og vi er lykkelige over at det gikk så bra med familien. Det kunne gått mye verre, sier Hagen.

Familien på fem ble fraktet til sykehus i Sandessjøen. Med unntak av et kutt piloten fikk over øyet, var familien uskadd.

Også fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen var vitne til ulykken, skriver Helgeland Arbeiderblad.

- Det satt en mann der og blødde fra hodet og vi så at alle var i live. Det var tre små unger der og jeg opplevde det fryktelig dramatisk. Jeg ble ordentlig kvalm og tårene spratt, forteller Berg-Hansen som er tydelig preget av det hun ble vitne til.

Ukjent årsak

Sjøflypiloten er medlem i Trondheim Flyklubb.

- Han er sertifisert på behørig vis og har alle sine papirer i orden, sier sekretær Torleif Hagen.

Hva som skjer videre med sjøflyet er foreløpig usikkert.

- Vi har en tekniker på vei oppover i dag. Forsikringsselskapet vil sørge for at det blir foretatt en restverdivurdering. Det er litt tidlig å si om det kommer på vingene igjen, sier Hagen, som ikke vil spekulere i årsaken til ulykken.

Flyklubben har vært i Havarikommisjonen, men ifølge Hagen vil de trolig ikke involvere seg ytterligere i ulykken.

Torleif Hagen (til venstre) i Trondheim Flyklubb sier han er glad det gikk så bra med familien som var involvert i ulykken. Bildet er tatt i 2003. Foto: Ivar Mølsknes