I dag  ble Erlend Hansen Juvik ansatt som nyhetsredaktør i Adresseavisen. Han tar over etter Kirsti Husby som har fått nye oppgaver i stillingen som utviklingsredaktør.

Samtidig ansettes Atle Bersvendsen som redaktør for adressa.no og avisens mobile plattformer, som også omfatter Radioadressa. Den nye organisasjonen trer formelt i kraft 7. juli.

– Det er naturlig at vi justerer ledelsen nå som mediehuset er på vei inn i en framtid hvor det digitale betyr mer og mer, sier sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

Sammen med redaktørkollegiet og redaksjonsklubben i Adresseavisen har han gjennomført prosessen med å fylle redaktørstillingene.

– Alle de store mediehusene er inne i en periode med forandringer. Blant annet endringer i leservaner gjør at vi må satse på videreutvikling på alle plattformer.

Vil styrke lokal dekning

Nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik mener større vekt på lokalt og regionalt stoff vil bli viktig for Adresseavisen i tiden som kommer.

– Undersøkelser viser at leserne er mest opptatt av engasjerende saker fra våre lokale og regionale dekningsområder. Det blir en viktig oppgave å styrke vår dekning der.

Hurtighet og variasjon i presentasjon av innhold blir et viktig satsingsområde for utviklingsredaktør Kirsti Husby.

– Samtidig må vi utvikle innhold og produkter etter lesernes behov og bruksmønster. Vi vil presentere innholdet raskere og på flere måter, samtidig som vi kan lage god journalistikk og ta vare på samfunnsoppdraget vårt, sier hun.

– Vi må sørge for at innholdet vi har vært kjent for siden 1767 fungerer på nye plattformer som mobil og nettbrett, legger Atle Bersvendsen til.

Erfaren ledelse

Kirsti Husby begynte i avisen i 1998 og har vært journalist og reportasjeleder. Hun har vært nyhetsredaktør siden 2006 og er også stedfortredende sjefredaktør.

Erlend Hansen Juvik har arbeidet i Adresseavisens redaksjon siden 2000, både som journalist og som leder. Han kommer fra stillingen som nyhetssjef.

Atle Bersvendsen har bakgrunn som journalist både i Arbeider-Avisa og Adresseavisen. Han har vært reportasjeleder og vaktsjef og er for tiden digitalsjef i Adresseavisen.

Hansen Juvik og Bersvendsen går inn i redaktørkollegiet som, i tillegg til sjefredaktøren, fra før består av utviklingsredaktør Kirsti Husby, samfunnsredaktør Stein Arne Sæther og Rolf Dyrnes Svendsen, leder av Adresseavisens medielab som også har oppgaver for konsernet Polaris Media.