En mann bosatt på Vikåsen i Trondheim fant en ubehagelig overraskelse i posten da han kom hjem fra ferie. Han oppdaget at han hadde fått et flygeblad fra Den norske motstandsbevegelsen i postkassen.

Organisasjonen omtaler seg selv som nasjonalsosialister, eller nazister.

Enrique Mora sjekket ut hvilken gruppe flygebladet kom fra etter at han oppdaget flygebladet.

- Det er ikke hyggelig å finne noe slikt i postkassen, særlig ikke rett etter minnemarkeringen for 22. juli, sier Enrique Mora.

Mora syntes det var ubehagelig å få flygebladet i posten.

- Jeg tenker på døtrene mine som har en far som ikke er født i Norge. Da er det ubehagelig å få noe slikt i postkassen, sier Mora.

Delte ut flygeblad

Den norske motstandsbevegelsen skal ha delt ut 350 flygeblad i Trondheim i forrige uke, ifølge deres egen hjemmeside hvor de publiserer såkalte «kamprapporter».

«Onsdag den 25. juli ble over 350 flyveblader utdelt og over 20 affischer satt opp i Trondheim.»

Den norske motstandsbevegelsen er en del av en nynazistisk, nordisk gruppering som kaller seg selv Nordfront. Organisasjonen har en fløy både i Sverige og Finland.

Grupperingen har tidligere vært aktiv med å dele ut flygeblad på Fosen. Flygebladene skapte sterke reaksjoner blant lokalbefolkningen som arrangerte et fakkeltog mot bevegelsen.

Meldinger om aksjoner

Politiets sikkerhetstjeneste får meldinger om slike aksjoner med jevne mellomrom. De siste to årene har de sett en viss økning i aktivitetsnivået i de tradisjonelle høyreekstreme miljøene i Norge.

- Men miljøet er preget av mangel på sterke lederskikkelser og mangel på en samlet ideologisk plattform, sier informasjonsrådgiver Siv Alsén ved Politiets sikkerhetstjeneste.

En del av ytringsfriheten

Utdelingen av flygeblad er lovlig.

- Utdelingen av flygeblad ligger innenfor ytringsfriheten så lenge noen ikke føler seg truet av innholdet, sier vakthavende jurist Monica Grøtte Estenstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Grøtte Estenstad opplyser at politiet ikke kommer til å sette i gang etterforskning av utdelingen av flygebladene med mindre noen anmelder forholdet.

Trondhjemmer reagerer etter at han fikk dette flygebladet i postkassen.