Sexolog og vernepleier Bernt Barstad fra Trondheim har lenge vært en ivrig debattant på Per Sandbergs offisielle Facebook-side. Han er ikke alltid enig i politikken til Fremskrittspartiet og har derfor sagt sin ærlige mening flere ganger.

- Jeg har vært på denne siden for å delta i diskusjonene. Jeg har forsøkt å holde meg til saken, men har kanskje innimellom kommet med noen slengbemerkninger. Denne gangen presterte Sandberg å henge ut en enkeltperson. Han tok mannen, og ikke ballen, sier Barstad til Adressa.no.

- Påstår at jeg hater alle

Lørdag kveld postet leder for justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg, et innlegg på sin Facebook-side som har over 10 000 medlemmer.

Fremskrittspartiets nestleder skrev blant annet at «Barstad kan være vernepleier, forfatter eller sexolog, hva vet jeg? Han fremstår imidlertid som en klovn og mislykket».

Flere reagerte på denne karakteristikken av Barstad, og adressa.no ble gjort oppmerksom på dette innlegget av lesere i løpet av helga.

- Han karakteriserte meg på en måte som er langt fra trivelig, og setter samtidig spørsmålstegn ved mine profesjoner. Han påstår også at jeg hater alt og alle som lykkes og ikke passer i A4-hverdagen, sier Barstad.

- Langt over streken

I etterkant av den krasse karakteristikken fra Sandberg har Barstad fått flere støtteerklæringer, også på Facebook-siden til den profilerte politikeren.

- Jeg håper ikke den politiske debatten skal være på dette nivået og ende med personangrep. Jeg synes Per Sandberg gikk langt over streken når det gjelder god folkeskikk, sier Barstad, som også mener at Sandberg har et større ansvar med tanke på stillingen han innehar.

- Han har et større ansvar for sine ytringer, og har større makt enn meg når det gjelder gjennomslagskraft. Som leder av Justiskomiteen og folkevalgt så skal han være et forbilde og ikke kneble motdebattanter på denne måten, sier vernepleieren.

- Alvorlig påstand

Fremskrittspartiets Per Sandberg opplyser at han legger ut alle innlegg for egen hånd på nettsiden sin. Han forklarer at han er den sterkeste tilhengeren av ytringsfrihet og åpenhet, men at et sted går grensen.

- Å påstå at undertegnede er dømt for rasistisk vold er så alvorlig at det må til og med Barstad forstå. Jeg aksepterer at han har en blogg hvor jeg blir omtalt som elendig, det må jeg akseptere. Men han må også tåle å få passet sitt påskrevet når han kommer med påstander som jeg ønsker å sette en stopper for, forklarer Sandberg.

-  Kan ikke holde kjeft

Han hevder Barstad har slengt påstander og karakteristikker rundt omkring på Facebook-siden hans siden oppstarten i 2010.

- Hvis du ikke tåler at noen svarer tilbake, så har du ikke noe på sosiale medier å gjøre, mener stortingsrepresentanten for Sør-Trøndelag.

Bakgrunnen for krangelen på sosiale medier skal være at Per Sandberg ble dømt for vold mot en asylsøker i 1997. Sandberg skal ha følt seg provosert fordi asylsøkeren skal ha kalt politikeren «Bleik, feit og rik» og «rasist». Barstad henviste til denne episoden på Facebook-debatten, men beklaget på samme sted at han brukte begrepet «rasistisk vold».

- Det kan ikke være slik at bare fordi jeg heter Per Sandberg og er en offentlig person så skal jeg holde kjeft og tåle alle slags angrep. Hvis Barstad føler seg uthengt er han velkommen til å forlate Facebook-siden min, sier Sandberg, som understreker at han står for hvert eneste ord.

- Slo knallhardt tilbake

Et annet innlegg som fikk Sandberg til å se rødt, var da Bernt Barstad skrev følgende på Facebook-veggen til politikeren: «Litt morsomt at Per ikke ser noe galt i smøring av politikere, mens all annen forfordeling er en vederstyggelighet - men man er seg selv nærmest. Samme Per tjener så godt at han ikke husker størrelsen på honoraret han fikk når «Se og Røl» laget Hjemme hos reportasje hos han».

- Å antyde at jeg er tilhenger av smøring er skivebom. Det strider mot alle prinsipper jeg står for, sier Sandberg.

- Hva med å kalle noen mislykket, er ikke det alvorlig?

- Nei, det synes jeg ikke. Når noen fremstår som moralist og mener han er den eneste som kan normer og regler og likevel tramper over så til de grader, så har han ikke bestått. Jeg vet at jeg er forbilde for mange, men man skal ikke tåle urett av den grunn. Det skal tilbakevises og nå har jeg slått knallhardt ned på slik atferd, mener Sandberg.

Bernt Barstad synes ikke politisk debatt er tjent med at folkevalgte går til personangrep på «mannen i gata». Foto: PRIVAT
Dette innlegget har fått over 400 «likes» på Facebook-gruppa til Per Sandberg. Bernt Barstad synes Per Sandberg gikk langt over streken. Foto: FAKSIMILE FACEBOOK