Sverre Alexander Morken-Hafstad (6) og Sigvart Møller Ulvan (9) var på lekeplassen ved Jakobsli da de fant en merkelig stein.

SE VIDEO AV STEINEN I VINDUET OVER

De tok bilde av steinen som de sendte til Adresseavisen med spørsmål om dette kunne være en meteoritt.

- Den er ganske tung, da. Er det en meteroritt kan vi ta den med på skolen og vise den fram, gliser Sverre.

Ekspertens dom

Bilder og video av steinen ble sendt videre til Norges mest kjente astrofysiker, Knut Jørgen Røed Ødegaard.

- Nei, dette er nok ingen meteoritt. Den har ikke de riktige egenskapene. En meteoritt ville ha vært mer grå i overflaten. Og om den hadde vært av metall hadde den vært sterkt magnetisk, forklarer Ødegaard.

Menneskeskapt

Han skjønner imidlertid at guttene synes steinen var mystisk.

- Dette var jo en veldig spesiell stein, jeg hadde lurt veldig jeg også om jeg hadde funnet den. Det ser jo heller ikke ut som en vanlig jordisk stein, så jeg tror den er menneskeskapt og muligens kan stamme fra en smelteovn, sier Ødegaard.

- Fortsett letingen

Hvordan man kan kjenne igjen en meteoritt kan man lese mer om på Ødegaards hjemmeside. Astrofysikeren oppfordrer alle til å holde øynene åpne.

- Meteoritter kan fortelle oss om hvordan det er i solsystemet og hvordan det ble til. Derfor vil jeg veldig gjerne at folk finner slike. Vi er veldig glad for at folk er årvåkne og melder i fra om merkelige steiner, så bare fortsett letingen!

Trondheimsguttene Sverre Alexander Morken-Hafstad (6) og Sigvart Møller Ulvan (9) vil gjerne vite om steinen de fant er en meteoritt. Foto: Espen Bakken
Denne meteoritten slo hull i taket på ei hytte i Oslo tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTBscanpix
Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard oppfordrer alle til å si fra om de finner «mystiske» steiner. Foto: Kjell A. Olsen