Kombinasjonen trikkeskinner, dårlig vei og en bakkedolp skaper store problemer for leddbusene på Atbs rute nummer fem mellom Buenget og Dragvoll i Trondheim.

- Belgen subber i veien

Ruten er den travleste av Atbs 46 traseer og skysser blant annet store mengder studenter til NTNU Dragvoll. Leddbussene kjører ruten opptil seks ganger i timen.

Alle de 13 leddbussene måtte tas ut av bruk tirsdag.

- Belgen på leddbussene tar ned i bakken når de kjører over trikkeskinnene ved Munkvoll stasjon og skal opp bakken i retning byen. Den slår ned i trikkesporet og subber i veien i et par meter, sier kommunikasjonssjef Grethe Opsahl i Atb til adressa.no.

Det er foreløpig ukjent hvor lang tid det vil ta å reparere de ødelagte bussene. I mellomtiden er mindre busser satt inn som erstatning.

Vurderer å finne alternativ vei

- Det ser ut som om det har gått greit i dag. Vi håper at publikum ikke merker noe til denne endringen, sier Opsahl onsdag ettermiddag.

Det har tidligere vært store kapasitetsproblemer på den aktuelle ruten.

Onsdag satt Atb i møte med Trondheim kommune for å forsøke å finne en løsning på problemet.

- Enten må traseen ved trikkeskinnene utbedres, eller så må vi vurdere å finne en alternativ vei, sier Opsahl.

Representanter fra kommunen var på befaring på Munkvoll etter møtet, og Opsahl varsler at det vil bli flere møter mellom partene for å finne en løsning på problemet.

Hellningen ved trikkeskinnene skaper problemer for de store leddbussene. Bussen på bildet er en mindre type. Foto: KRISTOFFER FURBERG
Det er når leddbussene kjører over trikkeskinnene i retning byen de får problemer og subber ned i veien med belgen. Foto: KRISTOFFER FURBERG