I dag gikk det nesten galt, da en av deltakerne i studentenes årlige badekarpadling måtte hentes opp fra Nidelva av dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Han hadde satt seg fast i flåten, og var livløs da han ble tatt opp av vannet. Mannen fikk livredning på stedet, og var ved bevissthet da han ble kjørt i ambulanse til St. Olavs hospital.

Lørdag kveld opplyser St. Olavs hospital at mannen har moderate skader. Han er stabil og får fortsatt intensiv behandling.

Samtaler med politiet

Etter hendelsen har arrangøren hatt samtaler med politiet, og operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier det er planlagt et møte søndag, der også Trøndelag brann- og redningstjeneste skal være med.

- Vi må ta en gjennomgang på arrangementet, for å se hva vi gjør i framtiden. Dette er flåter med lukkede rom, og det er vanskelig for redningstjenesten og arrangører å holde oversikt på hvor mange som er i fartøyet.

- Dette er ikke noe vi vil anbefale videre, sier operasjonslederen.

- Vet ikke hva som skjedde

- Farkosten som deltakeren satt i er tatt opp av vannet, og vi har undersøkt den. Den er innenfor regelverket, sier Marcus Horn, som er leder for den akademiske foreningen Smørekoppen, som arrangerer den årelange tradisjonen med badekarpadling i Nidelva.

Ifølge Horn hadde ikke farkosten overbygg eller takkonstruksjon.

- Det er ikke lov, og det hadde ikke denne, heller. Vi vet foreløpig ikke hva som skjedde, og hvorfor deltakeren ble sittende fast, sier han til adressa.no.

Horn sier at arrangøren er åpen for eventuelle pålegg for å bedre sikkereheten etter dagens ulykke.

- Vi er veldig takknemlige

Lederen beskriver en dag med mange ulike faser, og mye å tenke på.

- Det har vært en tung dag. Vi har hatt gode sikkerhetstiltak rundt arrangementet. Når ulykken likevel skjer, er vi veldig takknemlig overfor redningstjenesten og Røde Kors som hadde beredskapen her, og som reddet mannen.

Horn har vært på St. Olavs for å vise sin støtte og se hvordan det står til med deltakeren.

- Han er bevisst og går gjennom en rekke tester akkurat nå. Vi håper at dette går bra.

Det skal ifølge Horn stå bra til med de andre som satt i samme fartøy.

Banketten går som planlagt

Dagens konkurranse mellom linjene ved NTNU er en gammel tradisjon som avsluttes med bankett i Samfundet.

Da ulykken skjedde i dag ble konkurransen avbrutt, men banketten går som planlagt.

- Vi har snakket med de nærmeste vennene til deltakeren, og de mener at festen skal avvikles som planlagt. For oss har det vært ekstremt viktig å lytte til dem, sier Horn.

Han sier at ulykken vil bli nevnt i en av talene under banketten.