Håpet er  at bygging kan komme i gang i løpet av kort tid.

Mye er sagt om UFFAs fremtid siden brannen for snart to år siden. Tomten er svært verdifull, og med det meste av trafikken i Innherredsveien i tunnel, er det snart tid for å forbedre bomiljøet på Lademoen. Det kan bety ytterligere verdiøkning.

Det er derfor gjort flere forsøk på å finne andre lokaliteter for ungdomsgruppen som har hatt sitt tilhold i den gamle barnehagen i 30 år. Det var bred enighet i bystyret om at byen ønsker å beholde og videreføre ungdomsmiljøet.

Frp alene

Fremskrittspartiet sa i bystyret nei til hele prosjektet og ville legge tomten ut for salg med tanke på boligbygging. Frigjorte midler kunne bidra sammen med forsikringssummen til å styrke kulturlivet i Trondheim. Dette ble Frp stående alene om.

Høyre og Venstre ville selge tomten til Studentsamskipnaden for bygging av studentboliger, og at UFFA kunne overta Buranhus musikksenter som nytt, selvstyrt ungdomshus. Venstres Erling Moe mente at et modulbygg på den gamle tomten etter hvert ville komme under et betydelig press med tanke på fremtidig byutvikling i området. Buranhus ville bli en god, rask og permanent løsning, mente Moe. 21 representanter støttet dette forslaget.

Flertallet - 39 representanter med Arbeiderpartiet i spissen - besluttet deretter at det må bli et modulhus til en kostnad som ligger innenfor forsikringssumen.

Bygging raskt

Ifølge kommunaldirektør Morten Wolden er det ikke nødvendig å avvente en reguleringsplan for eiendommen. Arbeidet med bygging kan gå parallelt med reguleringen.

Saksordfører Aage Borrmann (Ap) var tilfreds med utfallet. Han har vært i kontakt med enkelte fra UFFA-miljøet som har uttrykt tilfredshet med det som nå foreligger. Mye vil være likt det som var før brannen.

Utformingen av huset skal skje i nær dialog med UFFA-miljøet. Tanken er at det skal tilpasses noen non-profitt ungdomsboliger på tomten i tillegg til det nye UFFA-huset. Det er en forutsetning at dette ikke skal komme i konflikt med UFFAs tradisjonelle driftsform.