Politiet fikk i 09-tiden i dag inn en melding fra ansatte ved Trondheim folkebibliotek i sentrum, om at et vindu har blitt skutt istykker av det som trolig skal ha vært et luftgevær. Det var da de ansatte kom på jobb i morgentimene at de oppdaget kulehull og glasskår rundt vinduet ved hovedinngangen.

Anmeldes

- Vi vet ikke helt når dette har skjedd eller hvem som står bak, men vi går ut i fra at det har skjedd i går kveld eller i natt. Om dette hadde skjedd på dagtid med ansatte på jobb og publikum til stede, kunne utfallet blitt annerledes. Vi opplever situasjonen som skremmende, og vi har derfor valgt å anmelde forholdet, sier Berit Skillingsaas Nygård, biblioteksjef i Trondheim kommune.

Hun forteller til adressa.no at det også har vært episoder tidligere som de har opplevd som ubehagelige.

- Vi har hatt et par episoder for omlag 2 år siden, da noen gjester oppførte seg truende overfor de ansatte. Men det har ikke vært noe lignende dette. Vi tar denne saken veldig alvorlig, sier Skillingsaas Nygård.

Biblioteksjefen legger likevel til at både hun og de ansatte føler seg trygge.

- Folkebibliotek er jo offentlige, så man må regne med noen hendelser, men vi har god beredskap og føler oss trygge, sier biblioteksjefen som legger til at politiet har informert henne om at det mest sannsynlig er snakk om skadeverk.

Knust vindu

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt melder at de ikke har fått inn ytterligere tips og at de heller ikke har noen vitner i saken.

- Vi har hatt en patrulje på stedet i dag tidlig som har foretatt en åstedsundersøkelse, og det er mye som tyder på at det er skutt med et luftgevær, men det finnes ingen andre spor å gå ut i fra. Vi har opprettet en undersøkelsessak på hendelsen, og det er fortsatt ingen mistenkte i saken, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Prosjektilen skal ifølge Berglund ha gått igjennom det ytterste vinduslaget, men skal ikke ha kommet seg helt i gjennom, og vinduet er bare delvis knust.