Kvinnen har saksøkt Trondheim kommune for 3,8 millioner kroner.

Hennes advokat Anne Kristine Bohinen mener barnevernet iTrondheim sviktet på flere punkt da kvinnen vokste opp i Trondheim. Trondheimkommune har imidlertid ikke erkjent ansvar i saken.

– Spesiell sak

I et planleggingsmøte mellom partene og dommer Bjørn Berg iSør-Trøndelag tingrett mandag svarte kommuneadvokat Hans Andre Vikheim ja påspørsmål om de ønsker rettsmekling.

– Selv om vi rettslig sett mener detikke er grunnlag for erstatning, er vi positive til å diskutere saken med endommer, sier Vikheim.

– Hvorfor ønsker dere det?

– Jeg synes det er fornuftig åbenytte seg av muligheten. Vi går mot en rettssak. Hvis det kan unngås er deten fordel for alle parter.

– Kan dere da gå med på å utbetale enerstatning?

– Det er umulig å si noe om påforhånd, men det har hendt at man har gått med på minnelige løsningertidligere. Dette er en spesiell sak, sier Vikheim.

– Positivt

Den nå 20 år gamle kvinnen var et av ofrene i den omfattendeovergrepssaken som ble rullet opp i Alvdal. Hun bodde i Trondheim frem til hunvar ti år, før familien flyttet til Alvdal i 2002. Bohinen mener barnevernetikke satte i verk tilstrekkelig med tiltak rundt familien mens de bodde iTrondheim. I 2005 overtok barnevernet i Alvdal omsorgen for søskenparet, etteren rekke bekymringsmeldinger i kommunen.

Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen er glad for utfallet avdagens møte.

– Det er positivt. Ved å være villigtil dette viser kommunen at man forsøker å få til en løsning.

– Hva betyr dette for din klient?

– Alt som kan avklares så tidlig sommulig er til det gode for henne, sier Bohinen.

Meglingsmøte skal etter planen skje i februar. Dersom parteneikke kommer til enighet møtes de i retten i slutten av mai.