Consumer Electronics Association, CEA, har hvert år et bransjeshow som fungerer som utstillingsvindu for forbrukerelektronikk. Her presenteres alle nyvinninger og duppedingser fra store merkevareprodusenter.

Og det deles ut prestisjefylte priser for innovative løsninger.

- Vi har fått innovasjonsprisen for utviklingen av fleksible touch-sensorer, sier Wollan.

Større skjermbilder

Vi har blitt vant til flate touch-skjermer på smarttelefoner og nettbrett. Med Atmels nye fleksible touch-sensorer får vi snart se neste generasjon nettbrett i handelen.

- En smarttelefon har border oppe og nede på skjermen, og brytere på siden. Bordene har vært en utfordring, fordi man ønsker størst mulig skjerm, sier Wollan.

Med fleksible touch sensorer blir det mulig å fjerne bordene, slik at hele flaten kan utnyttes til skjermbilde. Og det blir ikke lenger snakk om å øke eller redusere volum med en mekanisk bryter - det kan gjøres med et lite touch.

- Et gjennombrudd

- Fordi vi var først ut med dette, har vi fått på plass en produksjonsavtale med Asus. Det er et gjennombrudd for oss, sier Wollan.

Ifølge gründeren er touchbaserte løsninger dét segmentet som vokser raskest i elektronikkbransjen, og for industridesignere er dette veldig spennende.

- Hjul og knapper kommer til å forsvinne på sikt, og bli erstattet med fleksible touchbaserte skjermer med kurver.

Atmel foreslår en nytt kontrollpanel i bilen som følger linjene i bilens design, touchbasert selvfølgelig. Eller hva med en - på alle vis - rund klokke?

Med fleksible touch sensorer kan man fjerne bordene på lesebrett og telefoner og få større skjermbilde.
Et kontrollpanel i elegant design, uten knapper og hjul.