La du merke til nordlyset som danset over trondheimshimmelen onsdag kveld? Det gjorde fotograf Øyvind Schei (49). Han tok på seg det han hadde av klær, trosset forkjølelsen og dro med bikkja ut til Ringvebukta.

- Jeg sto pakket inn som Michelin-mannen da jeg tok bilder i omtrent 45 minutter. Jeg skjønte at det var noe på gang selv om nordlysvarselet ikke var spesielt bra. Til tross for kulden så var det absolutt verdt det, sier Schei fornøyd.

Tok 54 bilder

54 bilder ble satt sammen til en såkalt time lapse-video. Resultatet ser du i videoplayeren. Hans beste tips er å stå i total mørke når man skal ta slike bilder.

- Man får betaling så det holder. Jeg har hatt mange flotte opplevelser med nordlys. Det er helt fantastisk, sier han.

Månemannen på Lade

For fire år siden begynte han med fotografering, men de siste to årene har det tatt av.

- Jeg går under klengenavnet «månemannen på Lade». Mesteparten av bildene jeg tar er naturbilder, men det gjelder å ha øynene med seg når man går på tur. Det blir et langvarig ekteskap med kameraet, sier Schei.

SE VIDEO: - Det er så fint når det blusser opp

Han deler sine beste bilder på Facebook under gruppa «Mine magiske øyeblikk». Her får han mye tilbakemelding på det han gjør.

- Det er hyggelig å få så mange reaksjoner. Jeg tok et bilde av Torvet i Trondheim, og det ble delt 1400 ganger. Det gir et kick, sier han.

Øyvind Schei har vært hobbyfotograf i fire år. Foto: privat