Klokka 21.40 melder fagleder Bård Tiller fra Trøndelag brann- og redningstjeneste at brannen er under kontroll.

- Brannen har trolig startet over inngangspartiet på restauranten som ligger her i krysset Jomfrugt/Olav Tryggvasons gt. Vi knytter den til en lampe som henger der. Herfra har den spredt seg til sidene og litt oppover. Det var røyk rundt hjørnet her da vi kom fram, men ingen åpne flammer, sier Tiller.

Ingen er savnet

23 brannmenn er på stedet og røykdykkere jobber fortsatt inne i bygningen, som ble klarert klokka 21.25. Da var alle de 16 leilighetene som ligger i 2. etasje og i bakgården gjennomsøkt og funnet tomme. Ingen er savnet fra bygningen.

Skjærer i panelet

Fagleder Tiller forteller at det brukes motorsag for å sikre at det ikke ulmer glør i hulrom inne i veggene.

- Vi skjærer oss gjennom ytterpanelet for å sikre gården. Bygården er av tre og her kan det ligge mye i veggene. Vi var på et tidspunkt redd for at brannen kunne ha spredt seg til loftet, men den er nå under kontroll, sier Tiller.

Ingen skadd

- Ingen ble skadd da brannen startet. Det var en av de ansatte ved «Nattergalen» som oppdaget brannen. Han fikk i seg litt røyk, men skal ikke være alvorlig skadd, sier innsatsleder Annlaug Oseid til reporter Camilla Kilnes.

Brannvesenet var på et tidspunkt redd for at brannen kunne ha spredt seg til loftet, men den er nå under kontroll.

I alt ni brannbiler, ambulanser og politi rykket ut da brannmeldingen kom klokka 21.00.

Evakuerte seg selv

Alle beboere som var hjemme ble evakuert, eller evakuerte seg selv. Det samme gjelder de ansatte og gjestene som var inne på «Nattergalen».

Olav Tryggvasons gate ble sperret fra Munkegata til Søndre gate.

Brannårsak ikke kjent

Klokka 23.35 opplyser overbrannmester Roger Gjersvol ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag at brannmannskaper fortsatt jobber med brannsikring på stedet.

- Vi vet ikke årsaken til brannen. Det må gjøres undersøkelser for å kunne slå fast dette, sier Gjersvol til adressa.no.

Politiet vil sikre brannstedet gjennom natten.

Foto: Vegard Eggen
Foto: Camilla Kilnes
Brannvesenet er inne i bygningen klokka 21.00. Foto: Sara Røst