Det forteller politiets innsatsleder Anders Bang Danielsen i 16-tiden onsdag. Klokken 14.30 kollapset brua mellom Haakon VIIs gate og Ikea på Leangen i Trondheim.

Brua var under oppføring som del av nye E6 øst da den klappet sammen. Årsaken til kollapsen er ikke kjent.

- Veldig vanskelig

I timene etter kollapsen har minst fem gravemaskiner jobbet på stedet. I tillegg har politiet rekvirert hjelp fra flere kranbiler. Opprydingsarbeidet er komplisert, ifølge innsatslederen.

- Det er et veldig vanskelig arbeid. For ikke lenge siden ble det fylt betong på brua. Betongen er i ferd med å størkne og det skaper problemer, sier Bang Danielsen.

Se bildene fra brukollapsen

Brannvesenet bistår ved å spyle vann på betongen for å få løst den opp. Politiet venter at opprydningsarbeidet tar svært lang tid.

- Utover natten

- Dette vil pågå utover natten og morgendagen. Det skal også gjøres tekniske undersøkelser så det vil ta lang tid å rydde opp, sier innsatslederen.

Så langt er flere personer bekreftet skadd i brukollapsen. St. Olavs Hospital melder på egne sider at fire personer er brakt inn. To menn får behandling for moderate skader, og tilstanden skal være stabil for begge. Ytterligere to menn får behandling hos legevakt.

Samtidig jobber alt tilgjengelig redningsmannskap for å frigjøre en person som skal sitte fastklemt i en bil under brua.

Politiet har satt stab

Politiet i Sør-Trøndelag styrket onsdag ettermiddag sine egne ressurser for å håndtere ulykken.

- Vi har satt stab og styrket operasjonssentralen. Utrykningspolitiet og lensmannskontorene bidrar også med enheter, sier Bang Danielsen.

Arbeidstilsynet kom også til ulykkesstedet onsdag ettermiddag.

Brannvesenet jobber med opprydning på ulykkesstedet. Foto: KIM NYGÅRD