Siste fra stedet:

19.50 Vi stanser nå vår liveteksting fra stedet.

19.49: Gravemaskinene har foreløpig stanset sitt arbeid.

19.46: Politiet har tidligere i dag opplyst at én arbeider er savnet etter brukollapsen. Det har også vært opplysninger om at én person befant seg i kjøretøyet.

19.45: Bilen er kjørt bort. Arbeidet i ruinene øker nå.

19.41: Det graves i ruinene. Kjøretøyet er nå klargjort for å bli fraktet bort.

19.34: Det har frem til nå pågått arbeid rundt bilen. Den dras opp på en tauebil.

19.32: Bilen er dratt frem fra ruinene.

19.26: Bilvraket blir nå dratt frem av en gravemaskin og kjettinger festet til skroget. Brannmannskap dekker til kjøretøyet med en presenning.

19.25: Kriminalteknikere fra politiet overvåker redningsarbeidet.

19.23: Det er svært stille på stedet. Et titall brannmannskap jobber nå i området hvor bilen ligger. I tillegg er det politi og redningsmannskap på stedet.

19.21: Brannmannskap og redningsmannskap jobber nå i ruinene. Det ser ut til at de forsøker å frigjøre deler av kjøretøyet.

19.08: Personbilen som ble fanget under betongmassene blir nå tatt ut av ruinene på Leangen.

Vår direktesending fra stedet er derfor stanset. Trykk F5 for seneste oppdatering.

- Vi har fått ut bilen og kjørt den bort. Nå fortsetter arbeidet lenger innover, og det er gravemaskina som gjør det meste av jobben, sier brigadeleder Nils Kristian Johnsen i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Flere kranbiler og andre kjøretøy brukt i arbeidet har blitt dimittert etter at bilen ble gravd frem.

Én person skal ha befunnet seg i kjøretøyet som havnet under brua da den kollapset i 14.30-tida, mens en arbeider som jobber på prosjektet også er savnet.

Det opplyser innsatsleder Anders Bang Danielsen til adressa.no.

Ifølge operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt har man ikke fått klarhet i hvor mange personer som befant seg i bilen som nå ligger i ruinene.

- Det jobbes for fullt slik at vi kan komme oss inn til kjernen av åstedet, sier politiets innsatslederen til adressa.no.

Har funnet bilen

Klokken 14.30 kollapset brua mellom Haakon VIIs gate og Ikea på Leangen i Trondheim. Minst én person skal ha blitt sittende fastklemt i en bil som befant seg under brua da den kollapset. Bilen er lokalisert og redningsmannskapene jobber for å komme seg frem til kjøretøyet.

- Det er gjort funn av en bil under brua, sier innsatslederen.

Se bildene fra brukollapsen

Bilen skal være synlig under betongmassene. Politiet har ikke mer informasjon om personen som skal ha blitt sittende fastklemt.  Eller hvem den andre savnede personen er.

Flere skadde

St. Olavs Hospital skriver i en pressemelding at fire personer ble kjørt til sykehuset. Alle fire er menn. To av dem får behandling for moderate skader, og tilstanden skal være stabil. De to siste behandles på legevakta. Klokken 18 opplyser sykehuset at også en femte person ble først sendt til legevakt, og så videre til sykehus.

Brua var under oppføring da den kollapset. Det var en rekke personer i arbeid på og ved brua da ulykken inntraff.

- Vi vet ikke akkurat hvor de befant seg. Det vil etterforskningen avdekke, sier Bang Danielsen.

Oppryddingsarbeidet er ventet å ta lang tid. Det vil fortsette utover kvelden. Politiet sørger for vakthold på stedet i natt.

Det er opprettet en pårørendetelefon med nummer 73899400.

Bilen som lå i ruinene ble etter hvert fraktet vekk. Foto: JONAS BJØRKLI