Direktør i Reinertsen entreprenør, Kristian Reinertsen, holdt torsdag pressekonferanse etter at brua kollapset. Brukollapsen den andre alvorlige arbeidsulykken der mennesker omkom i Reinertsen entreprenør på halvannet år

– Nå skjedde det igjen. Det er to ulykker for mye. Tre menneskeliv har gått tapt, sa Reinertsen på pressekonferansen.

To personer er bekreftet omkommet etter ulykken onsdag. Reinertsen uttrykte medfølelse med de etterlatte. Reinertsen AS har også opprettet et kriseteam som følger opp de ansatte. Kriseteamet ble opprettet rett etter ulykken.

Gransker årsaken til ulykken

Reinertsen AS arbeider med å finne årsaken til ulykken, og har opprettet en granskningsgruppe med to undergrupper. Den ene gruppen skal undersøke hvordan brua kan fjernes.

– Det må gjøres stegvis. Vi må tenke oss om, sa Reinertsen.

De har også opprettet en granskningsgruppe som skal finne årsaken til ulykken. Blant annet er Sintef en del av denne gruppen.

– Erfaringer fra en rekke hendelser i bygningsbransjen viser at årsaken ofte er sammensatt, sa Reinertsen som ikke ville spekulere i en enkeltårsak til ulykken.

Vurderte trafikken

Burde trafikken under brua vært stengt?

– Det er gjort en vurdering. Det er også en rekke mennesker som jobber opp på konstruksjonen i forbindelse med arbeidet. De skal være sikret. Trafikken gikk også inn under denne vurderingen.

Granskningen må se på hvilke vurderinger som ble gjort i forkant, mener Reintertsen.

Har fulgt arbeidsmiljøloven

En reporter på pressekonferansen konfronterte Reinertsen med at han hadde lagt merke til at arbeiderne jobbet langt utover ettermiddagen og på lørdager. Betyr det at dere har ligget på etterskudd eller hatt det travelt, spurte han.

- Nei, anleggsbransjen er regulert etter arbeidsmiljøloven. Arbeidet har foregått i henhold til avtaler som er gjort for å gjennomføre et slikt prosjekt, svarte Reinertsen.

- Du mener at det ikke er hastverksarbeid?

- Det kan vi aldri si, og det er derfor vi skal ha en granskning. Men det er ikke vår teori nå, sier han.

Direktør i Reinertsen entreprenør, Kristian Reinertsen vil granske årsaken til ulykken. Foto: Vegard Eggen