Politiet i Trondheim fikk mange telefoner om en stor, hvit hund som løp mellom bilene i morgenrushet i Okstadbakken torsdag morgen. Hunden ble påkjørt, før den forsvant, og er fredag formiddag fortsatt ikke funnet.

- Hunden løp mellom kjørefeltene, før den til slutt ble påkjørt i nordgående løp. Den ble skadet, men løp haltende bort fra E6 i retning Nyveilia, ifølge operasjonsleder Bjørn Krogstad-Duna ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det er uvisst hvor skadet hunden er, men den kan ifølge operasjonsleder løpe bare på adrenalin.

Siste observasjon av hunden skal ha vært ved bussholdeplassen ved Granåsen.

Varslet overalt

Både mennesker og sporhunder på er nå leting etter Qimmi, eller Qimberly, som hun heter.

I tillegg er alle dyreklinikker, Norgestaxi, Trøndertaxi, AtB, Ringnessjåfører og andre sjåfører informert og på utkikk.

Smatt ut døra

Qimmi er tre år gammel og av rasen pyreneerhund, og smatt ut døra fra Okstadøy, da et barn åpnet utgangsdøra i dag tidlig. Eieren er på ferie, og den fortvilte hundepasseren ber alle som kan om å holde utkikk etter henne. Hunden bor vanligvis på Kvål.

Av lynne er Qimmi litt sky, og ganske sikkert veldig skremt akkurat nå.

Kan være i Ila

Siste sikre observasjon av Qimmi er i Romolslia.

Siden har det også kommet meldinger om at hun er sett i området Flatåsen og Granåsen. Andre har meldt at en stor, hvit hund er sett i Ila eller på Ilsvikøra.

Stort engasjement

Saken om Qimmi er også delt via siden «Hund savnet og funnet i Trøndelag» på Facebook, og får enorm respons.

- De to siste timene har jeg fått mange telefoner fra folk som vil hjelpe til med å finne Qimmi. Det er et helt utrolig engasjement, sier Tove Tøndevold. Hun organiserer letingen på  vegne av datteren, som er hundepasser når eieren er på ferie.

Tøndevold vil gjerne sende en stor takk til alle som har stilt opp i letingen.

- Ta med godbiter

Det er usikkert om Qimmi er skadet, og eventuelt hvor hardt skadet hun er. Men uansett er det nok en veldig skremt og fortvilet hund som trenger behandling. De som leter oppfordres til å ta med halsbånd/ bånd og godbiter, og ta kontakt med politi dersom de får tak i henne.

Politiet ber publikum som kan ha sett den skadde, hvite hunden om å ta kontakt på telefon 02800.

Foto: Privat