- Det blir kontrastfylt, sier artist Therese Ulvan. Sammen med Ila Brannstasjon arrangerer hun Livsglededag for eldre, og klemmedag for barn.

Vurderte å avlyse

Overraskelsen var stor da arrangørene fikk vite at Norwegian Defense League, NDL, skal ha sin demonstrasjon i parken over gaten, på samme dag og i samme tidsrom.

- Vi vurderte å avlyse arrangementet, men så kom vi til at nei. De skal ikke få lov til å bestemme over oss. Vi skal spise skuffkake og drikke kaffe, voksne og barn skal kose seg sammen og barna skal få sin eventyrstund som planlagt, sier Ulvan.

Litt bekymret

- Jeg er forferdelig uenig i det NDL sier og står for, men samtidig  er det viktig at alle i landet vårt får lov til å si det de mener. Vi har ytringsfrihet og den må vi verne om. Når det er sagt,  håper jeg det ikke utarter. Jeg var litt bekymret  for bråk og slåssing  i forhold til de minste, og også til de eldre som har opplevd krig og nazisme. Kanskje én av de eldre kunne rullet over gata med rullatoren sin, og fortalt demonstrantene at nazisme ikke er noe man bør gå i bresjen for?

Ny musikk

Arrangementet lørdag er en del av Ulvans turné, som nylig har sluppet sin nye plate, «Hemmelig Begeistra». Med seg har hun Åge Aleksandersens faste gitarist, Skjalg Raaen.

- «Kjærligheten» under lørdagens arrangement skal dokumenteres i form av stillbilder, som settes sammen i en billedserie og vises under Ila-dagan, forteller Ulvan, som håper på mange gode klemmer.

Vil så frø i sinnahjertene

- Det er kanskje naivt å tro, men jeg håper at nynazistene kanskje kan bli inspirert av at vi omgir oss med så mye positivitet og kjærlighet. Kanskje vi kan så et positivt frø i et av sinnahjertene.